Säsongen tog slut för LUGI

LUGI lyckades inte upprepa prestationen från förra hemmamatchen mot seriesegrarna Skuru. Denna gången blev Nacka-gänget en för svår nöt att knäcka. Gästerna vann med klara 35-21 och är därmed klara för SM-final. För LUGI gäller det att ta nya tag och se fram emot nästa säsong. 

Några stolpträffar och en del tekniska fel framåt gjorde att Skuru kopplade greppet direkt i matchinledningen. LUGI försökte och försökte, men fick inte riktigt kontakt ändå. Skuru, med sitt snabba och rörliga anfallsspel, rörde till det ordentligt i hemma-försvaret och målvakt Esmeralda Fetahovic kom inte riktigt in i matchen från början. Pausledningen med 16-10 till gästerna kändes rättvis, men inte omöjlig att hämta in. Hannah Flodman var målbäst i första halvlek med sina 4 mål. 

Hoppet grusades dock efter ca 10 minuter av andra halvlek. Då hade bortalaget gjort 9-2 på LUGI och ledde alltså med 25-12 och matchen kändes avgjord. Det lilla hopp som tändes efter att hemmalaget gjort 4 raka mål fram till 17-26 släcktes omgående av Skuru, som denna eftermiddag hade ytterligare en växel att lägga i när det behövdes. Segersiffrorna stannade till slut på 35-21 för ett Skuru som nog blir svåra att rubba även i finalen, vem dom än får möta. 

Bildtext: Sara Olofsson fick pris som bästa hemmaspelare

Målvakten Evelina Eriksson fick priset som gästernas bästa spelare, men egentligen var det många som hade förtjänat juryns omnämnande idag. Ulrika Olsson, Alexandra Bjärrenholt, Hanna Åhlén och Daniella De Jong är några till som är värda att nämnas hos ett starkt Skuru. Grattis till finalplatsen! Välförtjänt! 

LUGI försökte, som sagt, men fick inte tillräcklig utdelning i dagens match. Hannah Flodman gjorde 3 mål i andra halvlek och slutade som matchens bästa målskytt med sina 7 mål. Jurys pris gick till Sara Olofsson för sitt uppoffrande spel och slit matchen igenom. Även Julia Olsson förtjänar ett extra plus efter en stark insats idag. 

Bildtext: Julia Olsson stod för fyra mål idag

En insats som tyvärr inte räckte till att ta semifinalen till en femte match, men det känns absolut inte som någon skam att förlora med 3-1 mot ett urstarkt Skuru, efter att man vänt på steken i kvartsfinalen mot Önnered. En fullt godkänd insats av de vinröda i serien (fjärde plats) och i slutspelet. Tack för underhållningen, LUGI Dam! Vi (1872) på läktaren ser redan fram emot nästa säsong.

Den andra semifinalen mellan H65 och Sävehof går vidare imorgon, torsdag. Där leder Sävehof med 2-1 i matcher.

Matchfakta semifinal 4:5 Sparbanken Skåne Arena

LUGI HF - Skuru IK 21-35 (10-19)

Målskyttar:
LUGI: Hannah Flodman 7, Julia Olsson 4, Kajsa Dahlberg 2, Melissa Petrén 2, Elinore Johansson 2, Tova Alm 1, Albana Arifi 1, Olivia Löfqvist 1, Sara Olofsson 1
Skuru: Ulrika Olsson 6, Hanna Åhlén 5, Alexandra Bjärrenholt 4, Elin Hansson 4, Daniella De Jong 4, Jenny Södrén 3, Hannah Scheuer Larsson 3, Mathilda Lundström 2, Carolina Ingesson 2, Frida Rosell 1, Vilma Matthijs Holmberg 1

Utvisningar: LUGI 3x2 min Skuru 2x2 min

Domare: Maria Bennani och Safia Bennani

Publik: 1872

 

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder

Fler nyheter från Damer