LUGI utjämnade kvartsfinalen

LUGI tog sista chansen att hålla liv i kvartsfinalen mot Önnered genom att vinna den fjärde matchen med 22-19. Därmed står det 2-2 i matcher och det hela kommer att avgöras i en femte, direkt avgörande, match på söndag i Lund. 

Vi fick se en minst sagt svängig första halvlek. LUGI fick en riktig smakstart i kvällens match borta mot Önnered. Ledning med 4-0 innan hemmalaget fick göra sitt första mål efter 13.20. Ytterligare 3 mål av LUGI frambringade ledning med 7-1 och allt gick lundensarnas väg så här långt, men vid ledning 10-3 och 3 raka mål av hemmalaget var det plötsligt match igen. Och ännu mer underströks det när ÖHK knappade in ytterligare i målprotokollet. Hemmalaget gick från 6-11 till 9-11 innan paussignalen ljöd. Upplagt för en olidligt spännande andra halvlek, således. Trots LUGI-ledning, så kändes det ändå som om det var en liten fördel för hemmalaget. 

Och ännu jämnare skulle det (naturligtvis) bli. LUGI behöll dock ett litet grepp, men efter 53 minuter, så var Önnered ikapp till 18-18. Hemmalaget kämpade sig tillbaka steg för steg när LUGI gjorde en del tekniska fel framåt. De sista minuterna blev ändå gästande LUGI´s. 3 raka mål var mer än vad ÖHK mäktade med att plocka in.19-22 visade ljustavlan vid full tid och ett jublande LUGI gjorde det som man var tvingade till om inte säsongen skulle få ett snöpligt och snabbt slut. Man behöll lugnet och fick bättre utdelning framåt i denna matchen än den senaste hemma i Lund. 

- Även om vi kan bättre framåt, så blev det lite bättre idag än sist. Försvaret och målvaktsspelet var riktigt bra idag, tyckte LUGI´s bästa målskytt för dagen, Olivia Löfqvist, i intervjun med Sportkanalen efter matchen. 

Olivia stod för hela 7 mål i matchen. Säker hela matchen och svårforcerad för Önneredsspelarna som försökte ta sig genom LUGI-försvaret. Priset som LUGI´s bästa spelare gick till Kajsa Dahlberg som också gjorde en storstilad insats idag tillsammans med målvakten Esmeralda Fetahovic. Ett stort plus också till det redan nämnda försvaret. Pålitligt som vanligt. 

I hemmalaget gick juryns pris till Louise Karlsson, som gjorde en fin match och stod för 4 mål för ÖHK. 

På söndag ska det alltså avgöras. Match 5 spelas i Arenan i Lund kl 18.10. 

Precis som lagkapten Olivia sa i Sportkanalens intervju: - Det kommer att bli skitkul! 

Matchfakta kvartsfinal 4:5

Önnereds HK-LUGI HF 19-22 (9-11)

Målskyttar:

Önnered: Tilda Matthijs 5, Louise Karlsson 4, Frida Tegstedt 3, Victoria Larsson 2, Linnea Säreborn 2, Maria Sundin 1, Ewelina Ström 1, Moa Boqvist 1

LUGI: Olivia Löfqvist 7, Hannah Flodman 5, Melissa Petrén 4, Kajsa Dahlberg 3, Julia Olsson 2, Elinore Johansson 1

Utvisningar: Önnered 2x2 min LUGI 2x2 min

Domare: Safia Bennani och Maria Bennani

Publik: 810

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer