LUGI till semifinal!

I rysaren mellan LUGI och Önnered blev det till slut LUGI som drog det längsta strået. De vinröda vann den femte matchen med 31-27 och är därmed klara för semifinal, där Skuru väntar.  

Målsnålt med bra försvarsspel och mängder med målvaktsräddningar har det varit hittills under matchserien, men i första halvlek i dagens avgörande kvartsfinal fick vi se en  målexplosion i inledningen. Hela 29 mål, med LUGI-ledning med 16-13 efter första 30. I början var det mål i näst intill varje anfall, med växelvis ledning för lagen. Först i slutet kunde hemmalaget åstadkomma ett litet ryck, mycket tack vare kantspelaren Kajsa Dahlberg, som tog för sig ordentligt när hon dök igenom Önnered-försvaret. Totalt orädd i sina attacker under första halvlek. Målbäst i LUGI var dock Hannah Flodman med 5 mål innan paus. I ÖHK var Jessica Ehrnbring snäppet bättre med 6 fullträffar. 

I andra halvlek behöll hemmalaget greppet under hela tiden. Önnered var nära ett par gånger, men kom aldrig riktigt ikapp. Efter 45 minuter visade ljustavlan 23-22 och då var vi många av de 1157 på läktaren som förväntade oss en rysare in i det sista. Men då kom ett litet LUGI-ryck igen med 3 raka mål fram till 26-22. Rycket var nog spiken i kistan för gästerna, för sedan höll LUGI undan  tiden ut. ÖHK orkade inte resa sig igen, utan hemmalaget hade bäst ork och fler som klev fram när det behövdes. Hos bortalaget var Jessica Ehrnbring lite för ensam framåt idag. Hennes 10 mål räckte inte för att ta sitt lag till semifinal. Dock blev Jessica målbäst i matchen, ett bättre än Hannah Flodman. 

31-27 blev alltså slutresultatet och ett jublande hemmalag kunde konstatera att man alltså vände ett underläge med 1-2  till vinst med 3-2 i kvartsfinalen efter 5 tuffa matcher. 

Gästernas Jessica Ehrnbring fick ta emot juryns pris som bästa spelare i sitt lag. Ett självklart val denna afton. Ett ständigt orosmoment för LUGI-försvaret.

I LUGI föll valet på nr 19, Julia Olsson. Absolut en av Julias bästa matcher i LUGI-tröjan! Skott, genombrott och straff-fixare är bara några av hennes titlar idag. Högsta betyg till LUGI´s H9! Ett extra plus i det vinnande laget får också Kajsa Dahlberg för sitt slit i försvaret och sitt mogna spel framåt idag. Högt betyg till hela laget (och ledare) för en väl genomförd match när det gällde som mest.

Nu väntar alltså semifinalspel för LUGI mot seriesegrarna Skuru. I den andra semifinalen spelar H65 mot Sävehof. 

Matchfakta kvartsfinal 5:5

LUGI HF-Önnereds HK 31-27 (16-13)

Målskyttar:

LUGI: Hannah Flodman 9, Julia Olsson 8, Kajsa Dahlberg 5, Melissa Petrén 4, Olivia Löfqvist 3, Sara Olofsson 2
Önnered: Jessica Ehrnbring 10, Tilda Matthijs 5, Ewelina Ström 3, Maja Eriksson 3, Victoria Larsson 2, Maria Sundin 2, Jessica Ahlert 1, Linnea Säreborn 1

Utvisningar: LUGI 1x2 min Önnered 1x2 min

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér

Publik: 1157

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer