LUGI kvitterade efter en bragdinsats

LUGI:s tjejer är grejer! Ett påstående de flesta kunde skriva under på sedan de vinröda damerna vunnit i semifinalserien mot gästande Skurup. Segersiffrorna skrevs till 32-25 (13-10) hemma inför en jublande publik hemma i Arenan. Därmed står det 1-1 i matcher.

Med tanke på att Skuru blott förlorat en gång denna säsong  innan dagens match, var det att betrakta som något av en bragd för det nederlagstippade Lundalaget.

Liksom i det första mötet fick Dragan Brljevics adepter en riktigt smakstart. Skillnaden den här gången var att laget höll hela vägen in i det så berömda kaklet.

Bildtext: Esmeralda Fetahovic var suverän i målet vilket ledde till att hon blev utsedd till matchens lirare

Att Skuru släpper in 32 mål i samma match hör sannerligen inte till vardagen. LUGI tog kommandot direkt. I den första halvleken pendlade hemmaledningen mellan tre till fyra. Ett avstånd som höll fram till pausvilan, 13-10.

Efter sidbytet var frågan om hemmalaget skulle hålla hela vägen. Svaret blev ett rungande JA. LUGI gav alla eventuella tvivlare en replik som heter duga.

"Vinrött" vägrade släppa in Skurup i matchen. Istället tog hemmalaget ett grepp om den andra ronden och drygade ut sin ledning. Skuru gavs egentligen ingen chans den här gången.

LUGI grundlade segern via ett eminent försvarsspel. Målvakten Esmaralda Fetahovic, som även blev korad till bästa spelare i hemmalaget, visade sig från sin bästa sida mellan stolparna. Även mittsexan Olivia Löfqvist och Kajsa Dahlberg var duktiga i det defensiva spelet.

Bildtext: 13 mål av Hannah Flodman i semifinalen mot Skuru

Anfallsspelet fanns där heller inte mycket att klaga på. Hannah Flodman visade, ännu en gång upp hela sitt skytteregister. Flodman svarade för hela 13 kassar vilket som så småningom ledde till ett målvaktsbyte i Skuru. Även spelfördelaren Melissa Petrén bidrog med mycket till LUGI:s anfallsspel. Listan kan göras lång med superlativ.

-- Vi gör en taktiskt bra match. Skjuter bättre än senast, eliminerar våra taktiska fel. Även om vi är nederlagstippade tror vi på det här. Sedan var det kul att ge de flesta av experterna en knäpp på näsan. Det är ju inga än vi själv som tror på oss, kommenterade LUGI-tränaren Dragan Brlejevic, som även kan hälsa alla LUGI-fans att stämningen i laget är på topp inför det tredje mötet i matchserien uppe i Stockholm på söndag.

Även i det andra semifinals mötet är det kvitterat, 1-1 i matcher. Detta sedan de svenska mästarinnorna Sävehof betvingat H65 Höör uppe i Partille.

 

Skribent: Stefan Hegenius

MATCHFAKTA

Matchbilder

Fler nyheter från Damer