LUGI-förlust i tredje kvartsfinalen

Önnered besegrade LUGI i den tredje kvartsfinalen med 20-18 och tog därmed ledningen med 2-1 i matcher. Nu behövs det en vinst för ”Vinrött” på onsdag om inte säsongen ska ta slut redan då.    

Efter ledning med både 4-1 och 8-5 såg det väl ut som om hemmalaget hade kopplat ett hyfsat grepp om första halvlek. Det såg tryggt ut både framåt och bakåt för det vinröda och man höll Önnereds fruktade Linnea Säreborn mållös. Men vid just 8-5 tog det stopp framför Önneredsförsvaret och bortalaget kunde både komma ikapp och förbi i målprotokollet. Via 4 raka mål gick ÖHK upp i ledningen. En ledning som man höll halvleken ut. 10-11 i paus till gästerna. 

Andra halvlek blev Önnereds, egentligen från början till slut. Efter dryga 7 minuter ledde gästerna med 15-11 och trots att LUGI tog timouter och försökte få till nåt konstruktivt framåt, så ville det sig inte riktigt för lundensarna. Önnereds försvar var näst intill omöjligt att forcera och en hel del tekniska fel av hemmalaget i stressade lägen fick publiken (772) i Arenan att ana vartåt detta lutade. Visserligen var även LUGI´s försvar stabilt framför duktiga Esmeralda Fetahovic i målet. 20 insläppta mål vittnar ju om detta, men tyvärr hade Önnered det lilla extra som krävdes för att vinna kvällens match. Även med LUGI-ögon sett, så måste man nog medge att gästerna var snäppet vassare i matchen. 

LUGI kröp en aning närmare i slutet, men var egentligen aldrig riktigt nära att komma ikapp. Önnered hade koll på tillställningen och skaffade sig ett ypperligt läge inför den fjärde matchen. Laget är nu endast en match från en semifinal. Idag var det främst Tilda Matthijs som förstörde LUGI´s kväll. När hemmalaget fick stopp på Linnea Säreborn (1 mål), så klev Tilda fram istället. 

LUGI´s försvar ska ha en stor eloge för insatsen i matchen. Fullt godkänt att bara släppa in 20 mål, men det finns absolut lite mer att önska framåt till nästa match. Hannah Flodman fick dock lite fart på målskyttet och gjorde 6 mål matchen. Melissa Petrén noterades för 5 och Julia Olsson för 4 mål. Men det var ändå Esmeralda i målet som fick priset som LUGI´s bästa spelare, full välförtjänt. 

Nu är det alltså kniven på strupen för LUGI om inte säsongen ska ta slut tidigare än man hade hoppats på. 

Nästa batalj utspelas på onsdag kväll. Då med Önnered som hemmalag. 3-1 eller 2-2 och en femte, avgörande match?  

Matchfakta

LUGI HF-Önnereds HK 18-20 (10-11)

Målskyttar:

LUGI: Hannah Flodman 6, Melissa Petrén 5, Julia Olsson 4, Olivia Löfqvist 2, Albana Arifi 1

Önnered: Tilda Matthijs 5, Jessica Ehrnbring 4, Victoria Larsson 3, Lovisa Ekberg 2, Malin Sandberg 2, Frida Tegstedt 1, Moa Boqvist 1, Linnea Säreborn 1, Maja Eriksson 1

Utvisningar: LUGI 1x2 min Önnered 2x2 min

Domare: Mohamed Abdulkadir och Johan Gedda

Publik: 772

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer