LUGI-förlust i semifinal 3:5

I onsdags lyckades LUGI med bedriften att besegra seriesegrarna med klara 32-25 hemma i Lund. Idag var det Skurus tur att segerjubla efter matchen i Eriksdalshallen. En klar seger med 29-20 och därmed ledning med 2-1 i matcher inför onsdagens fjärde match i Lund.

En aning uppförsbacke blev det för LUGI under första halvlek. Dock en hyfsad inledning för gästerna där man var med fram till 6-5 till Skuru. Med 4 raka mål kunde sedan hemmalaget göra ett litet ryck. Via 10-5, 12-7 och till slut pausledning med 15-6 hade Skuru kopplat ett ordentligt grepp om den tredje semifinalen. 

- Vi kommer inte alls upp i samma aggressiva försvarsspel som sist hemma i Lund. Skuru gillar att springa mycket, så det gäller att vi steppar upp inför andra, tyckte Melissa Petrén i intervjun i paus. Petrén var målbäst hos LUGI under första halvlek med sina 5 mål. 

Andra halvlek såg tyvärr inte mycket bättre ut, sett med LUGI-ögon. I alla fall inte i början. Lite bättre blev det ett tag i mitten av halvleken, men sett till hela matchen, så var det ingen tvekan om vilket lag som skulle dra det längsta strået. Skuru var klassen bättre idag än i förra matchen, medan LUGI inte alls fick samma utdelning som sist. Varken framåt eller bakåt lyckades man få till det idag. 

- Vi är med bra i början, men missar sedan några kantlägen, som straffar sig. Vi missar alldeles för mycket efter det också och sen så tror vi inte riktigt på det vi gör idag. Dagens match blev väldigt lik den första matchen här uppe, tyckte Dragan Brljevic efter matchen. 

- Vi gör absolut ingen bra match, men vi tror fortfarande på att vi kan vinna detta, avslutade Dragan i tv-intervjun. 

Melissa Petrén fick juryns pris idag som LUGI´s bästa spelare, medan Alexandra Bjärrenholt fick priset i Skuru. 

Nu är det bara att ta nya tag och försöka upprepa prestationen från den andra matchen om inte säsongen ska ta slut efter nästa match, som alltså spelas i Lund på onsdag kl 17.30. 

Matchfakta semifinal 3:5

Skuru IK-LUGI HF 29-20 (15-9)

Målskyttar:

Skuru: Mathilda Lundström 6, Alexandra Bjärrenholt 4, Hanna Åhlén 4, Elin Hansson 3, Daniella De Jong 3, Ulrika Olsson 3, Vilma Matthijs Holmberg 2, Isabelle Andersson 1, Jenny Södrén 1, Hannah Scheuer Larsson 1, Carolina Ingesson 1

LUGI: Melissa Petrén 6, Hannah Flodman 5, Julia Olsson 3, Olivia Löfqvist 2, Hedda Wollmark 1, Albana Arifi 1, Sara Olofsson 1, Elinore Johansson 1

Utvisningar: Skuru 2x2 min LUGI 1x2 min

Domare: Michael Johansson och Markus Winberg

Publik: 750

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer