LUGI föll i kvartsfinal 2:5

LUGI kunde inte koppla greppet om kvartsfinalen mot Önnered. Istället var det hemmalaget som drog det längsta strået och vann den andra matchen med 25-20. Stor matchvinnare hos ÖHK var Linnea Säreborn som stod för 8 mål. Nu blir det till att ladda om inför den tredje matchen som spelas på fredag kväll i Lund.

Det var gästande LUGI som började bäst i matchen. Men efter ledning med 3-1, så tog det tvärstopp. Då följde 9 mållösa minuter för Vinrött och under den perioden gjorde hemmalaget 5 mål fram till ledning med 6-3. LUGI hade märkbara problem att få hål på Önnereds duktiga målvakt, Hanna Eriksson. Till slut lossnade det dock och LUGI fick lite bättre flyt i sitt anfallsspel. Tova Alm kom in på V9 och gjorde ett par betydelsefulla mål, som gjorde att man fick kontakt igen. Lagen följdes åt fram till pausvilan och tavlan visade på hemmaledning med 11-10 efter första 30. Fortsatt alltså jämnt och dramatiskt inför den andra halvleken. 

En andra halvlek, där LUGI försökte och försökte, men där det inte ville sig riktigt framåt. Hanna Eriksson fortsatte att storspela i Önnered-målet och framåt hade Linnea Säreborn åter igen en lyckad afton med mängder av genombrott från sin högersida. LUGI fick inte riktigt grepp om henne och även om Esmeralda Fetahovic i målet gjorde många fina räddningar, så räckte det inte till mot ett taggat hemmalag. 

En missad straff av gästerna från Lund vid ställningen 20-18 var nog en matchavgörande sekvens, för efter det så var det Önnered för hela slanten. Man gick ifrån i slutet och vann med 25-20 och utjämnade därmed matchserien till 1-1. 

En besviken lagkapten, Olivia Löfqvist, sammanfattade sin och lagets insats i intervjun med C More efter matchen:

Vi missar alldeles för många frilägen och gör deras målvakt bra. Tycker ända att vi gör det bra fram till vi ska sätta dit den, men där brister det idag. Vi skjuter på samma ställe varje gång. 

Noterbart är att det var en ovanligt ”snäll” match. Inte en enda utvisning under hela matchen. 

I hemmalaget fick Linnea Säreborn priset som sitt lags bästa spelare, medan Melissa Petrén fick priset hos LUGI.

Kvartsfinal-dramat går alltså vidare på fredag kväll kl 19.00 i Arenan.  

Matchfakta kvartsfinal 2:5

Önnereds HK-LUGI HF 25-20 (11-10)

Målskyttar:

Önnered: Linnea Säreborn 8, Jessica Ehrnbring 4, Victoria Larsson 3, Tilda Matthijs 3, Frida Tegstedt 2, Ewelina Ström 2, Lovisa Ekberg 1, Maria Sundin 1, Malin Sandberg 1

LUGI: Melissa Petrén 6, Julia Olsson 4, Olivia Löfqvist 3, Tova Alm 2, Elinore Johansson 2, Albana Arifi 1, Sara Olofsson 1, Hannah Flodman 1

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer