Inför Skuru mot LUGI i första semifinalen

Efter en mycket spännande kvartsfinalserie mot Önnered där LUGI gick segrande ur striden är det redan på skärtorsdagen dags för semifinal 1.

LUGI vann de två sista kvartsfinalerna på ett övertygande sätt. I ena matchen var det försvarsspelet som var vinnande medan i den sista var det anfallsspelet som ska ha beröm.

Skuru och LUGI har mött varandra två gånger i serien. Hemmamatchen i oktober blev en tremålsförlust medan det senaste mötet slutade katastrofalt sett med LUGI-ögon, förlust med 19-39.

Men nu är det ny serie i bäst av fem. En del experter har uttalat sig att det är inte lönt för LUGI  åka till Stockholm.  

 Bildtext: Dragan Brljevic jublar tillsammans med laget i kvartsfinal 5 (Foto Kenneth Landgren)

Så här kommenterar Dragan Brljevic detta uttalande:

-        Helt klart är Skuru favoriter, de har endast förlorat en match denna säsong, de spelade hem 18 p mer än oss. Men samtidigt måste man tro på det man håller på med på denna nivå dvs att hamna bland de fyra bästa lagen i Sverige. Så vi har absolut inte gett upp innan vi har börjat spela semifinalerna.

Det har ju varit en del spelare som haft lite skavanker även om de spelat. Hur ser det ut nu efter kvartsfinalserien?

-        Alla var med på träningen idag (läs tisdag) utom Esmeralda som hade huvudvärk efter det skott hon fick i huvudet i den senaste matchen. Vi tar beslut senare huruvida hon ska spela, vi chansar inte när det gäller skador på huvudet.

Men har inte den här tuffa kvartsfinalserien slitit hårt på spelarmaterialet, tänker bl a på att LUGI inte har den bredaste truppen samt att samtliga andra semifinallagen klarat sig med tre matcher i kvartsfinalen.

-        Visst var det en tuff matchserie. Men jag tror att vi kan ha nytta av den här matchserien i semifinalen. Vi har aldrig ”tränat” så hårt tidigare så förhoppningsvis har det gjort att samtliga har vuxit i sitt spel.

Har du något att tillägga?

-        Tycker tjejerna har gjort en fantastisk prestation så här långt denna säsong. Och sedan vilket stöd och vilken stämning från publiken det var i Arenan i den senaste matchen. Vi hoppas det kan fortsätta i semifinalserien!

Vi ser fram emot semifinalerna och hoppas naturligtvis att LUGI ska överraska positivt. Nu vet tjejerna att det inte gäller att vinna på poäng utan att det går ut på att göra fler mål än motståndarna under matchtiden.

På skärtorsdagen kl 17:30 börjar semifinalen mellan Skuru och LUGI i Eriksdalshallen (SHEPlay). Nästa drabbning sker i Lund den 24 april kl 19:00.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer