Inför sista avgörande SHE kvartsfinalen på söndag

Elinore Johansson

Ett drama i fem akter! Så skulle man utan omsvep kunna rubricera den avgörande matchen mellan LUGI och gästande Önnereds HK, som härmed hälsas välkomna till Lund för femte gången den här säsongen.

 

LUGI:s damer kvitterade som bekant till 2-2 i onsdags i ÖHK hallen och räddade därmed en matchboll. Förlust där och säsongen hade varit slut. Vem som har matchboll den här gången går att diskuterar. En spelare som börjar få rutin på det här med tighta slutspelsbataljer är hemmalagets höger nia, Elinore Johansson.

 

Hur taxerar du era chanser för att nå en semifinal?

-- Som goda. Jag har en bra känsla inför matchen. Men lär få kämpa för att vinna. Samtidigt får det vara slut för vår del att tappa stora ledningar. Handboll handlar till stor del om psykologi. Det gäller att spela bra i 60 minuter.

Elinore gjorde en gång i tiden sitt första hoppskott i karriären i moderklubben Hässleholms HK. Därifrån gick resan vidare till H65 Höör innan hon inför säsongen 12/13 skrudade sig i den vinröda LUGI tröjan. 

Hur ser du på din utveckling som handbollsspelare sedan du kom till LUGI? 

-- Det är svårt att sätta fingret på en speciell punkt. Jag är mer mogen och har utvecklats både på och utanför plan. Vår tränare Dragan (Brljevic) är mycket duktig med att utveckla spelarna individuellt. Något som betytt mycket för mig och många andra.

Elinore är en tjej som har många bolla i luften. Inte bara handbollen. Bredvid sina studier vid Malmö Universitet arbetar Elinore både i Arenan och på Tegnérs matsalar.

Vad har du för framtidsdrömmar inom handbollen?

-- Det hade självklart varit roligt att få spela i en liga utomlands. Behöver inte vara en av de större. Jag hade sett en eventuell utlandsflytt mer som ett äventyr än alla de timmar man lagt ner på handbollen. En återbetalning helt enkelt.

Men det är inget som Elinore tänker på i dessa dagar. Nu är det Önnereds HK som gäller. Julen vara som bekant till påska. Något som LUGI tjejerna säkert vill att slutspelet också ska göra.

-- Jag har absolut inget emot om vi kan förlänga säsongen. Lyckas vi nå en semifinal tycker jag att vi gjort det riktigt bra.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Damer