Inför Semifinal match två mot Skuru på onsdag.

Julia Olsson

Det är gästande Skuru från Nacka som står för favoritskapet. LUGI slår ur underläge när det är dags för den andra matchen i den pågående semifinalserien.

 

I det första mötet i  Stockholm i förra veckan chocköppnade LUGI och sprang upp i en 6-0 ledning innan Nacka laget vaknade.

Till slut orkade inte LUGI stå emot och föll med klara nio bollar.

- Skuru är ett oerhört bra lag. Men vi tror på det vi gör och har vi en riktigt bra kan vi rubba dom. Vi har kapaciteten, säger LUGI:s 19-åriga högernia, Ystadtösen Julia Olsson.

Det var nämligen från handbollsstaden i syd (moderklubb IK Pandora) hon letade sig till LUGI och Lund.

- Jag valde Lund och handbollsgymnasiet, vilket jag inte ångrat. Men det var tufft i början. Under större delen av gymnasietiden pendlade jag ner till Ystad, upplyser hon om.

Numera har Julia bosatt sig i Lund, bredvid handbollen arbetar hon som receptionist. Numera är hon bofast i LUGI truppen och tiden i Lund hittills har hon bara positiva omdömen om.

- Har hänt en del med mig de senaste åren. Jag har utvecklat mig mycket, både som handbollsspelare och på det personliga planet, utvecklar Julia som är klar för LUGI även nästkommande säsong.

Innan dess ska LUGI tjejerna tampas vidare med Skuru i semifinalserien.

- Visst, det blir tungt att rubba Skuru, men en klar fördel för oss är att vi varit igång. Matcherna mot Önnered gav oss ingen vila.  Skuru däremot har haft ett längre uppehåll. Sedan betyder ju hemmaplan en del, vi är starka i Arenan. Så säsongen får gärna bli längre, avslutar Julia i stark vetskap om hur det än går så har LUGI som helhet gjort en fullt godkänd säsong.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Damer