Inför semifinal 3 mot Skuru

LUGI:s säsong förlängdes med minst en match i och med segern mot Skuru i onsdags. Många sakkunniga trodde inte på LUGI utan räknade med tre raka segrar för Skuru. Men tjejerna ”orkade” genomföra hela matchen och drygade till och med ut halvtidsledningen med ytterligare några mål. Men på söndag är det ny match som börjar med 0-0. Matchen spelas i Eriksdalshallen.

Skuru är naturligtvis favoriter efter en seriesäsong med endast en förlust. Men LUGI har allt att vinna och kan spela avslappnat. Lagen känner varandra bättre för varje match som spelas i semifinalserien. Det finns väldigt mycket taktik och små ändringar i spelsystemen som kan förbrylla till det för båda lagen.

I den senaste matchen var det många spelare, ja hela laget som ska ha beröm.  Sedan får vi inte glömma Dragans och bänkens matchning.  Uttalande från honom i SDS samma dag var att han visste hur LUGI skulle slå Skuru. Men på samma gång var han ödmjuk och sade att det var lättare sagt än gjort. Men nu var det gjort!

Bildtext: Dragan Brljevic inför semifinal 3 på söndag

-        Det fungerade bra. Alla tog sitt ansvar, bra målvaktsspel och försvarsspel samt att alla vågade anfalla också. Och sedan att vi håller nere de tekniska felen säger Dragan Brljevic efter avslutad träning på fredagskvällen.

Men nu är det ny match och sannolikt har Skuru kollat senaste matchen?

-        Ja så är det säkert. Men vi är beredda på eventuella ändringar från Skuru. Även om Skuru är favoriter så har vi gjort tre bra halvlekar av fyra mot dem. Vi tror på det här och naturligtvis vill vi annat också fortsätter Dragan.

Det är ju 9-10 spelare som får dra ett tungt lass. Blir de inte ”utslitna”?

-        Vi är faktiskt tränade för det här och kommer från 5 matcher mot Önnered. Och sedan ser vi till att de flesta spelarna får sina pauser i matcherna. Den enda spelare, förutom målvakten, som spelar nonstop är Kajsa Dahlberg. Men hon är så vältränad så hon orkar med det vilket vi såg i senaste matchen.

-        Vi är lite optimister och vi har vunnit förr i Eriksdalshallen. Kan vi göra en så bra match till på söndag så är inget omöjligt, vi måste tro på det här avslutar Dragan.

På söndag kl 17:30 så är det dags för semifinal 3 (SHEPlay). Och sedan är det semifinal 4 onsdagen 1 maj kl 17:30 i Arenan. Vi ses!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer