Dags för tredje ronden eller inför LUGI mot Önnered

Kvartsfinalen mellan LUGI och Önnered utspelas verkligen av två lag som vill vinna. I senaste matchen var det Önnered som var bäst och utjämnade matchen till 1-1. På fredag är det dags för tredje ronden i Lund.

I LUGI var Melissa Petrén åter den mest tongivande i anfallet med 6 mål i senaste matchen. Även om Önnered verkligen satt bevakning både på henne och Hannah Flodman. Julia Olsson fick ut betydligt mer i sitt anfallsspel i denna match och visade bra fighting spirit.

LUGI hade åter igen stort problem med Linnea Säreborn och Jessica Ehrnbring. Önnered har ett snabbt och brett anfallsspel som ställer till det och som ofta leder till en öppen väg. LUGI försökte med 6-0 försvar. Vi får se vad receptet blir i matchen på fredag.

Bildtext: Hedda Wollmark hoppas man kan utnyttja hemmaplansfördel

Hedda Wollmark har fått utökad speltid ju längre säsongen gått. Och sedan att Olivia Löfqvist fått en elakartad stukning gör ju inte att speltiden blir mindre.

-        Det är absolut skoj att få förtroende med mer speltid inleder Hedda vårt samtal.

På frågan till Hedda är vad som gjorde att Önnered vann senaste kvartsfinalen svarar hon följande:

-        De får ju stopp på en del av våra styrkor som t ex Hannah Flodman samt att de utnyttjar våra svagheter. Och sedan var Linnea Säreborn väldigt duktig samt att deras målvakt gör en toppinsats.

Ganska självklart så är nästa fråga hur LUGI ska vinna matchen på fredag:

-        Vi har ju fördel av hemmaplan som vi måste utnyttja samt att vi måste vara mer fokuserade på t ex Linnea Säreborn. Vi är revanschsugna och taggade inför matchen på fredag.

-        Hoppas vi även får stöd från våra supporters på läktaren, det kommer att behövas.

Matchen går av stapeln kl 19:00 på fredag. Alltså kvartsfinal 3. Det står 1-1.

Vi ses i Arenan! VÄLKOMMEN!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer