Tuff bortamatch mot Skara väntar

Efter att ha brutit förlusttrenden mot Boden så går nu resan vidare. På lördag kl 06:30 är det avgång med buss till Skara för tjejerna. Redan kl 14.00 är det avkast.

 Bildtext: Dragan Brljevic inför matchen mot Skara

Skara tränas numera av Magnus Frisk som har många års erfarenhet av träning i högsta serien. Resan för hans del blev inte lång från Skövde till Skara, i alla fall inte i km. I tränarteamet finns även gamla LUGI-bekantingarna Petra Skogsberg och Joakim Skogsberg (f d Svensson). Även bland spelarna finns ett känt namn i Caroline Friberg som spelat i de två klubbar i högsta serien som finns längst ner i söder geografiskt. I tabellen så finns Skara i dagsläget på en sjundeplats, inte långt efter LUGI. I Skara finns många duktiga spelare som t ex Mikaela Johansson på M9, Melanie Felber på V6, ja hela deras anfallsuppställning kan producera mål.

För LUGI:s del är snart hela truppen tillbaka på plan. I matchen mot Boden var det endast Olivia Löfqvist som saknades. Julia Olson fick en optimal comeback med hela 7 mål från hennes vänsterarm. Tillsammans med Melissa Petrén (9 mål) stod dessa två spelare för över hälften av LUGI:s 29 mål i denna match. Boden hängde med länge men på slutet växte även Esmeralda Fetahovic i målet och det gav en ganska säker seger. Även Kajsa Dahlbergs försvarsspel är en del av LUGI.s vinst i denna match.

En kort summering av matchen mot Boden av Dragan Brljevic:

-        Jag tycker i anfallsspelet har vi lärt oss en del som gör att vi blivit bättre. Och det utnyttjade vi mot Boden. I försvaret var det inte riktigt bra och vi håller inte våra avtal hela tiden. Så det kan bli bättre, förhoppningsvis redan mot Skara.

I de två senaste matcherna så har LUGI gjort 28 resp 29 mål. Det är endast en match tidigare denna säsong som det blivit fler mål för LUGI. Och det var i senaste matchen mot Skara som slutade med LUGI-seger 36-27. Men vi ska nog inte låta oss luras av de segersiffrorna.

-        Skara har ett mycket bra lag på pappret. De har kvar sin gamla stomme och har värvat 2 toppspelare i Sara och Mikaela Johansson. De har mycket rutin och spetskompetens. Sedan är  Skara det lag som spelar tufft och försöker skrämma motståndare vilket visas i utvisningsligan i SHE. Men det är viktigt att vi inte låter oss skrämmas av det. Handbollsmässigt har vi goda chanser.

-        Vi har bra stämning i truppen. Tyvärr har Julia fått feber och halsont så vi får sannolikt klara oss utan henne och Olivia på lördag.

Du kan som vanligt se matchen i SHE Play. Som nämnts tidigare så börjar matchen kl 14:00. Efter denna match är det åter hemmamatch söndagen 3 febr kl 14:00 mot Önnereds HK. Det är dubbelmatch denna dag. IFK Skövde kommer till Lund för att möta LUGI i Handbollsligan. samma dag.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer