Stark insats av LUGI gav två nya poäng

LUGI reste sig direkt efter förra veckans storförlust mot Skuru. Idag vann de vinröda tjejerna med klara 27-18 mot gästande VästeråsIrsta. Tack vare LUGI-segern, så tätnade det till ännu mer kring den så viktiga fjärdeplatsen i tabellen. Samtidigt ökade glappet ner till niondeplatsen i den jämna serien. LUGI ligger just nu på en femteplats, endast en poäng efter VästeråsIrsta. 

Mängder med tekniska fel från bortalaget kännetecknade den första halvleken. Och till stor del berodde det på att LUGI´s starka försvar var på tårna från allra första början. Västerås hade uppenbara problem med det offensiva försvaret, vilket LUGI var snabba på att utnyttja. Man fick också hål på gästernas målvakter, medan Esmeralda Fetahovic i LUGI-målet gjorde en stabil insats i första halvlek, trots ett skott i ansiktet i matchinledningen. Melissa Petrén och Julia Olsson hade fin utdelning under matchens första 30 minuter med 6 respektive 5 mål. 15-8 i paus speglade händelserna väl efter första halvlek. LUGI var klart bäst, medan VästeråsIrsta inte alls fick till sitt anfallsspel. 

Och scenariot fortsatte även i andra halvlek. LUGI var det klart bättre laget idag och höll bl a bortalaget mållöst under 9 minuter i mitten av halvleken. Egentligen var det bara Ellenor Åström-Nilsson hos gästerna som kom förbi det täta hemmaförsvaret, men annars var det tunnsått framåt för VästeråsIrsta. 

Desto mer positivt hos hemmalaget denna eftermiddag. En alltigenom gedigen laginsats av LUGI där matchens bästa spelare, Esmeralda Fetahovic,  landade på över 50 i räddningsprocent. Hon hade, som hon påpekade i intervjun med Sportkanalen efter matchen, stor hjälp av sitt försvar i dagens match. Ett rörligt och tufft försvar, där Kajsa Dahlberg längst fram sätter stopp för mycket av motståndarnas speluppbyggnad. Även framåt flöt det på för Vinrött idag. Målbäst blev Melissa Petrén med sina 9 mål. 

Fjärdeplatsen i tabellen ligger alltså inom räckhåll för LUGI nu. Man har (på pappret) ett bättre spelschema kvar än de övriga lagen som tampas om topp 4 för att kunna plocka poängen som krävs för att få hemmafördel i kvartsfinalerna. Kan man fortsätta att spela som man gjorde i dagens match så är det ingen omöjlighet. En riktigt stark insats av LUGI!

Redan på fredag är det dags för nästa match. Då är det dags för Skåne-derbyt mot Kristianstad. Kl 19.00 är det avkast i Kristianstad. Nya, viktiga poäng står då på spel.

Matchfakta

LUGI HF-VästeråsIrsta HF 27-18 (15-8)

Målskyttar:

LUGI: Melissa Petrén 9, Julia Olsson 6, Sara Olofsson 3, Hannah Flodman 3, Emma Bromée 2, Ebba Wallenberg 2, Olivia Löfqvist 1, Elinore Johansson 1

VästeråsIrsta: Ellenor Åström-Nilsson 7, Emma Aarnio 3, Hannah Grytegård 2, Viktoria Högström Unell 2, Victoria Orest 1, Olivia Gemmel 1, Matilda Forsberg 1, Kristin Ullén 1

Utvisningar: LUGI 2x2 min VästeråsIrsta 4x2 min

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström

Publik: 434

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder

Fler nyheter från Damer