LUGI kunde inte rubba Skuru

En av årets svåraste bortamatcher (för alla lag) är utan tvekan matchen i Nacka Bollhall mot tabelltvåan Skuru. Detta fick tyvärr även LUGI erfara i dagens match i SHE. Hemmalaget vann komfortabelt med hela 39-19, efter att LUGI ändå hängt med bra i matchens inledning, men efter ca 20 minuter orkade inte Lunda-laget stå emot längre. 

En pigg och fartfylld första halvlek, där LUGI länge var i ledning med både ett och två mål, avslutades tyvärr i moll med att hemmalaget gjorde ett litet ryck och gick till pausvila med en fyra-målsledning, 16-12. Lite oflyt med stolpträffar och några snabba avslut som inte resulterade gjorde att Skuru, med sina blixtsnabba kontringar, kunde gå ifrån i slutet. Även Skuru´s högerkant med Hannah Scheuer Larsson hade fin utdelning under de första 30 minuterna. 6 mål från Hannah i första halvlek var en starkt bidragande orsak till hemmalagets övertag. 

LUGI gjorde ändå en fullt godkänd insats under första halvlek med ett bra försvarsspel och ett snabbt spel framåt. Även LUGI´s Hannah (Flodman) nätade 6 gånger under första 30 minuterna. 

Avslutningen av första halvlek blev början på en uppvisning av hemmalaget. I andra halvlek visade Skuru tydligt varför man skuggar H65 i tabelltoppen. Nacka-laget visade upp hela registret med kontringar, bra skott, kantmål och ett snabbt anfallsspel, som gästerna från Lund inte hann med i. LUGI fick för det mesta agera statister när Skuru satte högsta fart och när man själva inte lyckades med sitt fina spel från början av matchen, så rann siffrorna snabbt iväg. Och med spelare som Alexandra Bjärrenholt och Jennie Linnell på spelhumör var det i stort sett omöjligt att få stopp på hemmalaget. 

Smolken i Skuru´s glädjebägare var att Jennie Linnell, i matchens näst sista minut, landade olyckligt och skadade sitt vänsterknä. Av tv-bilderna att döma såg det inte bra ut för Jennie, som innan skadan var lysande för sitt Skuru. Ett klart avbräck för Skuru om säsongen tog slut där för Jennie Linnell. Annars ser Skuru ut att kunna vara ett potentiellt finallag framåt våren med det spelet man visade upp idag. 

I LUGI gjorde Hannah Flodman 8 mål och hela laget gör en godkänd första halvlek, medan man i andra halvlek inte alls kom upp i nivå med sina motståndare. Bara att ta nya tag till nästa match som spelas hemma i Arenan söndagen den 17/2 kl 15.00 mot VästeråsIrsta. En viktig match i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen i serien. 

 

Skuru IK-LUGI HF 39-19 (16-12)

Målskyttar: LUGI: Hannah Flodman 8, Melissa Petrén 4, Olivia Löfqvist 2, Elsa Persson 1, Tova Alm 1, Hedda Wollmark 1, Julia Olsson 1, Ebba Wallenberg 1

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer