LUGI-förlust mot Kungälvs HK

LUGI hade ikväll chansen att säkra fjärdeplatsen i SHE och därmed få fördelen av hemmaplan i en ev femte match i kvartsfinalen. Men ett gästande Kungälv, som kämpar om en plats i kvartsfinalerna, satte stopp för hemmalagets planer. Bortalaget vann med 26-22 efter att LUGI haft ledningen i paus med 15-12. 

Det tog nästan 15 minuter innan hemmalaget var i ledningen för första gången i matchen. Innan LUGI gjorde 6-5, hade Kungälv satt upp ett högt tempo och fick också fin utdelning i inledningen av matchen. Men när Julia Olsson gjorde både 6-5 och 7-5, var det starten på en LUGI-dominans som höll i sig resten av halvleken. Som mest var ledningen fyra mål, men stannade vid 15-12 innan halvtidsvilan. 

Målbäst i LUGI var Melissa Petrén med 5 mål innan paus. Och hade det inte varit för Kungälvs duktiga målvakt, Sofie Börjesson, så hade  nog LUGI-ledningen varit ännu större efter de första 30. 

Efter ungefär 10 minuter av andra halvlek, så var gästerna ikapp till ställningen 17-17. Det var också inledningen på en period, där det mesta gick gästernas väg. Hemmalaget, däremot, trampade i en uppförsbacke, där man inte fick fart på sitt anfallsspel. Inte heller försvaret hängde med när Kungälv återigen drog upp tempot. Framför allt var det gästernas bästa spelare för kvällen, Clara Lerby, som hade stor uppvisning när hon gång på gång tog sig igenom mittförsvaret hos LUGI. Även Victoria Strålman hade bra utdelning framåt med sina 7 mål. 

Kungälv stod för en superb sista kvart av matchen och gick ifrån i målprotokollet. LUGI kämpade och försökte, men kom inte ikapp. Stolpträffar och en del framstressade avslut förstörde kvällen för de vinröda. Som matchen gestaltade sig, så vann gästerna till slut helt välförtjänt. 

När slutsignalen ljöd visade ljustavlan 22-26 och ett vilt jublande Kungälv kunde konstatera att man nog med största säkerhet fixat en plats i kvartsfinalen.

LUGI hade, som sagt, inte någon av sina bättre kvällar i Arenan. Nu har man dock fortfarande allt i egna händer att fixa den så åtråvärda fjärdeplatsen. Vinner laget den sista matchen, så klarar man det. 

Julia Olsson fick priset som hemmalagets bästa spelare. Tillsammans med Melissa Petrén stod hon för det mesta framåt hos hemmalaget. Hannah Flodman fick inte sitt vanliga utrymme att briljera och fick dessutom utgå skadad i slutet av matchen. Förhoppningsvis är hon tillbaka i nästa match. 

LUGI’s sista match i serien spelas på fredag kväll i Skövde. Förhoppningen är att vi har kvar Vinrött på en fjärdeplats även då. Efter den matchen ska kvartsfinalerna presenteras. 

Matchfakta

LUGI HF-Kungälvs HK 22-26 (15-12)

Målskyttar:

LUGI: Julia Olsson 6, Melissa Petrén 5, Olivia Löfqvist 3, Hannah Flodman 3, Sara Olofsson 2, Kajsa Dahlberg 1, Albana Arifi 1, Elinore Johansson 1

Kungälv: Victoria Strålman 7, Clara Lerby 7, Amanda Borgström 5, Rebecka Karlsson 3, Elin Sige 3, Amanda Sjöstrand Hallman 1

Utvisningar: LUGI 3x2 min Kungälv 2x2 min

Domare: Fredrik Johansson och Simon Johnsson

Publik: 458

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer