Inför LUGI-Kungälvs HK med Emma Bromée

Sista hemmamatchen i seriespelet men fortfarande är inte 4:e platsen klar för LUGI:s räkning. Och motståndaren Kungälvs HK har, om möjligt, ännu mer att kämpa för. Det gäller slutspel eller kvalmatcher.

-        Kungälv är säkert tända inför sin uppgift. De är kända för att kriga och spela aggressivt så det  är inte klart på förhand menar Emma Bromée.

Bildtext: Emma Bromée

Emma är ny i A-truppen denna säsong. Och vid säsongstarten var hon inte med i truppen utan spelade med Farmen. Hon gjorde sin debut i damlaget så sent som den 12 jan i år.

-        Jag blev inkallad för att träna med Elitlaget på onsdagen och fick göra min debut på lördagen. Så det gick snabbt.

Och det gick bra! 2 mål i sin debut och tillika mot svenska mästarna H65 Höör. Sedan har det blivit ytterligare tre matcher och 2 mål fram till nu.

-        Jag vill satsa på handbollen och se hur jag kan utvecklas och hur långt det räcker. Fick mycket inspiration i gymnasiet där jag hade både Dragan och Ola Månsson på handbollslektionerna. Mitt första mål är att ta en plats i LUGI:s damlag.

Emma kommer från Kävlinge som många andra duktiga handbollsspelare och började spela för LUGI när hon var 14 år. Hennes position på planen är V6. Efter att gått ut gymnasiet 2018 så arbetar hon för närvarande som receptionist på Tetra Pak parallellt med handbollen.

På frågan hur LUGI ska klara ett högt inspirerat Kungälv på tisdag så menar Emma att det gäller att hålla sig till planen.

-        Vi ska hålla ett högt tempo, spela för varandra och kämpa som vi gjort de senaste hemmamatcherna. Det är viktigt vi vinner så vi kan bli fyra i serien.

På tisdag kl 19:00 så spelas sista hemmamatchen innan slutspelet. Slut upp och ge ert stöd.

-        Det är alltid mycket roligare att spela inför en stor publik så kom och heja fram oss på tisdag avslutar Emma samtalet

 

Välkommen till LUGI-Kungälvs HK den 12 mars kl 19:00. Ska det bli femte raka hemmavinsten?

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer