Inför H65-LUGI

LUGI har verkligen satts på prov efter EM-uppehållet. Dubbelmöte mot förra säsongens finallag Höörs HK H65 och IK Sävehof. På lördag är det sista kampen mot dessa topplag i seriespelet. Kl 16.00 blåser domarna igång matchen mellan H65 och LUGI i Sporthallen i Höör.

Senaste mötet mot H65 spelades precis innan jul. Detta var första matchen efter speluppehållet. H65 vann som väntat men LUGI stretade emot bra i ca 45 minuter. Efter det har det varit dubbelmöte mot Sävehof med uddamålsförlust på bortaplan och storförlust på hemmaplan under Lundaspelen.

Bildtext: Dragan Brljevic lite konfunderad i senaste matchen

Även om man ska städa bort negativa minnen så är det svårt att inte ställa frågan till Dragan Brljevic om vad det var som gick snett i senaste matchen?

-        Faktiskt är vi inte bättre just nu när ett så bra lag som Sävehof går på 100 % i hela matchen som de gjorde då säger Dragan

Både Olivia Löfqvist och Julia Olsson är fortfarande på skadelistan medan det är lite osäkert för Ida Nilsson i målet.

-        Vi avgör på fredagen hur det blir med Idas spel på lördagen mot H65.

-        Det som fattas är inte försvarsspelet utan det är i anfallet som det brister. Många tekniska fel där vi tappar boll. Sedan måste vi lära oss att det gör ont att spela handboll. Man måste våga skrapa knän och gå in i situationer säger Dragan.

Spelprogrammet är lite ryckigt nu. Match på lördagen den 12 jan, nästa match är hemma mot Boden den 23 jan och sedan redan den 26 är det bortamatch mot Skara.

-        Eftersom vi har både Olivia och Julia på skadelistan så tycker jag det är bra med detta uppehåll.  Vi får hoppas de är tillbaka till dessa matcher, de behövs i laget avslutar LUGI:s tränare Dragan Brljevic.

LUGI finns för närvarande på en sjätteplats i en haltande tabell. H65 leder efter 12 segrar på 12 matcher. Och det bär respekt med sig. Något som ett lag aldrig kan få för mycket av är stöd från supporter. Så lasta gärna bilen full med vänner och åk till Skånes ”mittpunkt” Höör på lördag för att stödja våra tjejer.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer