Hedda spår inför matchen mot Boden

Hedda Wollmark spelar sin fjärde säsong i LUGI. Moderklubben är Lundagård. Hon har en central roll i form av sin spelposition, M6. När nu Olivia Löfqvist är frånvarande på grund av skada så har Hedda fått betydligt mer speltid. Och det ger effekt, 4 mål i senaste matchen mot H65.

 Bildtext: Hedda Wollmark i matchen mot H65 (Fotograf Kenneth Landgren)

-        Jag har fått mer speltid nu när Olivia är skadad och helt klart så lär man sig mer och förstår varandra bättre hela tiden menar Hedda.

Hedda gjorde sin debut i högsta ligan i september 2015 och sitt första mål mot Hellton den 30 jan-16. Det har fram till nu inte blivit så mycket speltid, i början var det konkurrens med Anna Lagerquist och nu med Olivia.

På frågan vad som är målet med handboll menar Hedda att bli bättre är ett av målen.

-        Naturligtvis vill man bli bättre och få mer speltid. Men det är också viktigt att få en balans så att det är skoj och att man trivs bra. Och nu trivs jag bra, vi har en bra stämning i truppen.

Vid sidan om handbollen jobbar Hedda på ett långtidsvik på en förskola i Stångby.

-        Det passar bra ihop med handbollen nu säger Hedda.

Och så var det här med matchen mot Boden. I senaste mötet i Boden så vann LUGI ganska klart med 26-22.

-        Vi har haft några tuffa matcher nu mot Sävehof och H65. Boden spelar också bra kollektivt men vi bör ha en god chans mot dem. Vi har haft ca 1,5 vecka på oss nu att träna och fila på vårt spel. Boden har det tufft med sina långa resor till alla bortamatcher och det bör vara till vår fördel. Det känns bra laget avslutar Hedda.

På onsdag är det dags. Kl 19:00 så sätts matchen igång av domarna Danni och Elias Petersen. Ni som är oroliga att ni inte ska hinna hem till Sveriges match mot Danmark i VM kan lugna sig. Den matchen visas på storskärm i Arenan. Vi ses i Arenan för en ”dubbelmatch”.

Välkommen!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer