Ebba Wallenberg inför matchen mot VästeråsIrsta

Många talanger kommer fram från ”LUGI-fabriken”. Ebba Wallenberg är en av många som gått hela vägen i LUGI från ungdom till seniorspelare i högsta ligan.

 

”Jag började spela när jag var 7-8 år och det är lika roligt fortfarande” inleder Ebba vårt samtal inför matchen mot VästeråsIrsta.

 Bildtext: Ebba Wallenberg

Ebba spelar på H6-positionen där hon konkurrerar med Albana Arifi och delvis med Julia Olsson och Elinore Johansson. Ebba har fått mer speltid denna säsong och har spelat i 11 matcher och gjort 7 mål.

”Det är skoj att få mer speltid och helt klart är det utvecklande. Det är en stor omställning att spela i högsta ligan jämfört med Div 1 i Farmen”

Ebba går sista året i gymnasiet på naturprogrammet. I år fungerar det utmärkt att kombinera gymnasiet med handbollen. Nästa år har Ebba tänkt pausa studierna och kanske göra något annat sidan om handbollen.

Ebba har också varit med i ungdomslandslagen under åren och spelat ett tjugotal landskamper. Till sommaren är det EM men ännu är inga trupper utsedda.

”Jag trivs väldigt bra i LUGI och känner att jag utvecklas hela tiden.  Och därför finns inga andra tankar än LUGI vad gäller framtiden i handboll.”

Om vi då går till söndagens match mot VästeråsIrsta så var både Ebba och jag överens om att lämna senaste matchen mot Skuru bakom oss.

”Vi förlorade borta mot dem trots att vi hade ledning efter halva matchen. Vi brukar ha svårt för dem men nu finns det bara att sikta mot vinst.” avslutar Ebba.

På söndag kl 15:00 börjar matchen. Kom och heja fram våra tjejer. Och av bara farten så fortsätter handbollssöndagen med match i Handbollsligan mellan LUGI och AIK kl 17:00.

VÄLKOMNA!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer