”Vi vann tack vare moralen”

Första bortamatchen i en fullsatt hall mot en nykomling är en bra prövosten. Detta var vad LUGI fick uppleva i Kungälv i kväll. Och man vann också med siffrorna 16-20.

-        16 insläppta mål berättar verkligen att vi hade ett mycket bra försvarsspel under hela matchen är det första Dragan Brljevic berättar från bussen under hemfärden.

Ida Nilsson gör en mycket bra match, speciellt i andra halvlek. Totalt hamnar hon på en räddningsprocent på 42.

Bildtext: Dragan var nöjd efter segern mot Kungälvs HK

Vid första matchen tog många spelare ett stort ansvar men utan Melissa Petrén och Hannah Flodman. Nu var både Melissa och Hannah på banan igen. Och det var de som gick i bräschen för laget med högt ansvarstagande.

-        Lite grann var det så att de backade lite och överlät till Melissa och Hannah. Och de gjorde det jättebra. Trots att Melissa började med två träträffar så fortsatte hon enligt planen. Och det blev totalt 6 mål. Även Hannah var duktig och tog stort ansvar.

LUGI fick 5 utvisningar mot 0 för hemmalaget och det finns risk att man får byta ut målramarna i hallen på grund av utmattningssyndrom med anledning av alla stolp- och ribbträffar LUGI lyckades med.

-        Men tjejerna fortsatte och gav inte upp och det var på detta vi vann matchen menar Dragan.

Elinore Johansson kommer in i slutet och gör samma ”spurt” som vid hemmamatchen som leder till 3 mål.

-        Vi vann tack vare moralen i laget och att vi satsade till 100 % de sista 15 minuterna säger en glad Dragan Brljevic.

-        Det var fullsatt i hallen så man kunde inte höra vad som sades men detta ska Kungälv ha eloge för, detta var en bra träning för oss att spela i den miljön avslutar Dragan.

Andra raka vinsten, seriestarten kunde inte börja bättre!

 MATCHFAKTA

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer