Uddamålsförlust för LUGI i Partille

LUGI kunde inte stå emot de gulsvarta, svenska mästarna, i deras hemmaarena i Partille i annandagens match. Men nära, nära var det…Hemmalaget vann till slut med 24-23, efter att man haft ledningen med så mycket som 19-10 innan LUGI svarade för en upphämtning som nästan räckte ända fram.

LUGI´s damer har förmodligen seriens tuffaste program just nu. Man har dubbla möten med H65 och dagens motståndare, IK Sävehof. Ett skadedrabbat LUGI ställdes direkt på svårast möjliga prov när EM-spelaren Elin Hallagård gjorde 5-2 efter drygt 4 minuter. Då tog Dragan Brljevic lagets första timeout. Lite väl öppet i LUGI-försvaret för att det skulle kännas tryggt var det i inledningen av matchen. Och med risk att siffrorna skulle rinna iväg var det det ett smart drag av coach Dragan. Två raka mål av LUGI-tjejerna tände dock hoppet hos de, för dagen, vitklädda lundensarna. Men någon riktig kontakt fick ändå inte gästerna. Sävehof hade en växel till och och ledde som mest med 10-5 innan LUGI fick en fin möjlighet att knappa in målmässigt när hemmalaget fick två spelare utvisade med kort mellanrum. 10-8 blev dock till slut 12-8 i paus till de svartgula hemmalaget efter att nämnda Hallagård stått för hälften av Sävehofs målskörd under första 30. LUGI´s firma Petrén-Flodman stoppades effektivt av hemmalaget under första halvlek och hade inte den utdelningen som de vinröda är vana vid. 

Andra halvlek inleddes med att Sävehof gjorde 4-0 fram till 16-8. Och när hemmalaget gjorde 19-10 efter ca 43 minuter trodde vi väl lite till mans att matchen var körd. Men nu är det ju handboll vi sysslar med och då vet vi alla att allt kan hända. Och det var ytterst nära att det omöjliga verkligen hände. Efter en sällan skådad upphämtning av LUGI, så visade ljustavlan till slut 24-23, efter att bortalaget gjort matchens sista 5 mål. LUGI hade till och med bollen de sista sekunderna, men kom inte till något avslut för att kunna kvittera. 

En kombination av att LUGI fick träff i sitt försvarsspel och att Sävehof kanske såg matchen som avgjord gjorde att LUGI var ytterst nära att knipa en poäng i Partille. Även målskyttet kom igång hos Lunda-laget, och både Hannah Flodman och Melissa Petrén fick fart på sitt skytte under andra halvan av matchen. LUGI hade också bättre spridning på sitt målskytte idag. Åtta olika spelare i målprotokollet vittnar om det, vilket också ger stort hopp inför nästa match. 

I Sävehof fick landslagsspelaren Elin Hallagård juryns pris som sitt lags bästa spelare, medan Hannah Flodman fick blomsterkvasten hos LUGI. Ett LUGI, som ska ha stort beröm för sin andra halvlek, där man visade att kapaciteten till att spela riktigt bra handboll finns. Förutom Petrén och Flodman var det ytterst glädjande att åter se Sara Olofsson på planen igen efter sin skada. Och, som sagt, en andra halvlek av hela laget som bådar gott inför fortsättningen av SHE.

LUGI har sin chans till revansch redan på lördag kväll. Då vänder serien och som brukligt under Lundaspelen möts LUGI och Sävehof. Klockan 20.30 spelas matchen inför, förhoppningsvis, välfyllda läktare i Arenan i Lund. 

Matchfakta

IK Sävehof-LUGI HF 24-23 (12-8)

Målskyttar:

Sävehof: Elin Hallagård 7, Johanna Forsberg 6, Amelia Lundbäck 3, Linnea Pettersson 2, Tilda Olsson 2, Lina Cardell 1, Emma Ekenman Fernis 1, Elin Karlsson 1, Ebba Lundstedt 1

LUGI: Hanna Flodman 7, Melissa Petrén 6, Elinore Johansson 3, Sara Olofsson 2, Ebba Wallenberg 2, Tova Alm 1, Kajsa Dahlberg 1, Ella Nilsson 1

Utvisningar: Sävehof 4x2 min LUGI 3x2 min

Domare: Danni Petersen och Elias Petersen

Skribent Roger K

Fler nyheter från Damer