Två nya poäng till LUGI (1)

LUGI inkasserade två nya poäng i SHE när man besegrade Boden på bortaplan med 26-22. LUGI avgjorde matchen under matchens sista kvart, då man visade att man hade lite mera ork och kraft än sina motståndare. 

Första halvlek blev en jämn historia, där det från början såg ut som om gästande LUGI skulle segla ifrån sina motståndare ordentligt. Ledning med 4-1 i inledningen såg förtroendeingivande ut, men kanske gick det lite för lätt under matchens första minuter, för efter drygt halva halvleken, så var hemmalaget ikapp. En LUGI-timeout efter 18 minuter hjälpte föga, utan det var Boden som tog kommandot efter det. Hemmalaget gick upp i ledning och släppte inte förbi LUGI mer innan paussignalen ljöd. Ljustavlan i hallen visade 12-12 efter första 30. Upplagt för en spännande andra halvlek, alltså. 

En halvlek som inleddes precis lika jämnt som den första avslutades. Hemmalaget var ändå de som började något bättre och tog t om ledningen med 16-14 innan LUGI gjorde tre raka mål fram till 16-17. När sedan Melissa Petrén gjorde både 17-18 och 17-19 var det rycket som gjorde att Boden inte orkade stå emot längre. Via 18-21, 19-23, 20-26 och till slut 22-26 på ljustavlan i hallen i Boden så tog LUGI alltså en välförtjänt seger mot ett hemmalag som kämpade och gjorde det bra i 45 minuter. 

Hemmalaget Boden hade i Emmy Nordmark matchens bästa målskytt. Hon stannade till slut på 8 mål, vilket var ett mål bättre än Melissa Petrén i LUGI som stod för 7 mål. En som också hade en lyckad afton hos gästande LUGI var Olivia Löfqvist. 6 mål och ett mycket fint samarbete med just Petrén vid ett flertal tillfällen. Firma Petrén-Löfqvist stod alltså för hälften av LUGI´s målskörd i kvällens match. 

Två nya poäng i bagaget med på hemresan till Lund, alltså. En hemresa som vi hoppas går något smidigare än senast laget besökte Boden.  

Nu tar LUGI och SHE ett månadslångt EM-uppehåll. Nästa match för LUGI’s del spelas den 22/12 mot H65 hemma i Arenan.

Matchfakta

Boden Handboll IF-LUGI HF 22-26 (12-12)

Målskyttar LUGI: Melissa Petrén 7, Olivia Löfqvist 6, Hannah Flodman 5, Julia Olsson 3, Kajsa Dahlberg 2, Elinore Johansson 2, Albana Arifi 1

Utvisningar: Boden 2x2 min LUGI 1x2 min

Skribent Roger K

Fler nyheter från Damer