Skadedrabbat LUGI föll mot H65

EM-slutspelet är över och för LUGI´s del inleddes omstarten av SHE med ett Skånederby mot gästande H65 från Höör. Ett skadedrabbat LUGI kunde inte sätta emot gästerna från Höör. H65 vann till slut med 26-19. 

Med Ida Nilsson, Julia Olsson, Olivia Löfqvist och Sara Olofsson på skadelistan och ett rött kort på Elinore Johansson redan efter 18 minuter (efter sin tredje utvisning) såg siffrorna ut att rinna iväg för LUGI när bortalaget, H65, drog ifrån till 5-10 och 6-12, men en hyfsat bra utdelning under de sista minuterna av första halvlek, så höll sig halvtidssiffrorna till 10-13. 

Melissa Petrén tyckte i intervjun i halvtid i Sportkanalen att man fastnade alltför ofta i gästernas försvar och inte fick igång sitt spel. Att sedan Jannike Wiberg i H65-målet stod i vägen för de skott som gick förbi bortaförsvaret gjorde inte saker o ting lättare för hemmalaget. 

Bildtext: Hannah Flodman blev utsedd till LUGI:s bästa spelare

Målbäst i första halvlek var Hannah Flodman med 6 mål. 

Även i inledningen av andra halvlek drog H65 ifrån en aning i målprotokollet, men vid ställningen 11-17 fick LUGI nytt hopp via fyra raka mål fram till 15-17. Då såg sig Ola Månsson tvingad att ta timeout för sitt lag och det gav utdelning i form av att H65 återigen tog ett fast grepp om händelserna. Trots att de få vinröda i dagens laguppställning kämpade och slet så mycket de kunde, så tröt orken till slut. Man orkade inte hämta upp fler underläge utan gästerna drog sakta ifrån och vann till slut helt rättvist med 7 mål, 26-19. LUGI räckte inte riktigt till idag mot ett starkt H65, som dessutom hade Jannike Wiberg i målet med en räddningsprocent på 53. 

Stundtals hängde hemmalaget med gästerna, men med så få spelare att gå runt på, så orkade man inte stå emot trycket och de snabba kontringarna från topplaget H65. 

Bildtext: Melissa Petrén slet hela matchen och var en av de bättre i LUGI

Trots att även H65 stundtals kändes lite ringrostiga efter EM-uppehållet, så var det en klar skillnad mellan lagen idag. Ett tuffare och tätare försvar, fler räddningar från målvakten och fler spelare att gå runt på fällde till slut avgörandet i dagens match till H65´s fördel. 

Jannike Wiberg fick juryns pris som bästa spelare hos H65, medan Hannah Flodman, med 9 mål,  fick priset hos LUGI. Två självklara val efter dagens Skånederby. 

Någon längre julledighet blir det inte för de vinröda tjejerna. Redan på annandag jul är det dags igen. Då åker laget till Göteborg för att möta svenska mästarna Sävehof. Därefter vänder serien och LUGI tar sedan emot Sävehof hemma i Arenan den 29/12. 

Matchfakta

LUGI HF-Höörs HK H65 19-26 (10-13)

Målskyttar:

LUGI: Hannah Flodman 9, Melissa Petrén 6, Ebba Wallenberg 2, Hedda Wollmark 1, Kajsa Dahlberg 1
H65: Evelina Källhage 6, Kristin Thorleifsdottir 6, Mikaela Mässing 5, Emma Rask 4, Emma Lindkvist 2, Anna Bardis 1, Tilda Winberg 1, Michaela Fransson1

Utvisningar: LUGI 5x2 min H65 1x2 min

Domare: Fredrik Johansson och Simon Johnsson

Publik: 930

Skribent Roger K

Match- och publikbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Damer