LUGI kunde inte rubba Sävehof

Den traditionella matchen under Lundaspelen mellan LUGI och Sävehof inför storpubliken 2653 åskådare vanns till slut av gästande Sävehof. Ljustavlan i Arenan visade klara 16-25 efter 60 minuter. LUGI rådde inte på bortalaget, som var numret större idag.

Att komma i underläge och behöva jaga mot Sävehof är inte det lättaste. Det fick LUGI erfara under matchens första 30 minuter. Gästerna var i ledningen hela tiden och man utökade och hade som mest en ledning med 13-7 efter att ha gjort 5 raka mål vid ställningen 7-8. LUGI fick ändå lite mer kontakt i slutet och kunde hyfsa till siffrorna till 9-13 i paus. Men känslan var att LUGI inte fick till sitt spel till 100 %. Sävehofs försvar lämnade inte många luckor åt hemmaspelarna. Hannah Flodman fick bäst utdelning innan paus med sina 4 mål.

Bildtext: Matchen var välbesökt av aktiva ungdomar från Lundaspelen

Med förra matchen i åtanke, där LUGI nästan hämtade upp ett hopplöst underläge, trodde väl ändå många av oss att det skulle kunna bli en jämn tillställning även denna gång. Sävehof hade dock säkert läst på läxan sedan matchen i Partille på annandagen och hade inga planer på att låta hemmalaget knipa någon poäng i denna matchen heller. Efter nästan 15 minuter av andra halvlek var ställningen 10-20… LUGI hade alltså bara mäktat med att göra ett mål under första kvarten av andra halvlek och det räcker inte på långa vägar mot ett taggat Sävehof. Hemmalaget kom ingenvart i sina anfallsförsök. Bortaförsvaret satte effektivt stopp för de vinröda och inte förrän man tryckte ordentligt i några kontringar och andrafaser, så fick man utdelning framåt, men då var Sävehofs coach, Rasmus Overby, snabb att kasta in timeoutkortet för att inte historien sedan förra matchen skulle upprepas. Och närmare än 13-20 och 14-21 kom inte LUGI. Gästerna hade full koll på händelserna på plan och vann välförtjänt. LUGI hade inget motmedel och fortsatte att köra fast i klorna på Sävehofs tighta försvar. 

Siffrorna skrevs alltså till 16-25 och i Sävehof visade Johanna Forsberg hög klass med sina 7 mål och hon var ett ständigt orosmoment för hemmaförsvaret. Hon fick också priset som sitt lags bästa spelare. Även Elin Hallagård och Emma Ekenman Fernis hade stor del i Partille-lagets triumf denna afton. 

Bildtext: Hannah Flodman fick pris som bästa LUGI-spelare, 5 mål idag.

I hemmalaget var Hannah Flodman den som lyckades bäst framåt. 5 streck i målprotokollet blev det för Hannah i matchen och hon belönades också med juryns pris. Sara Olofsson gjorde också bra ifrån sig när hon var på planen. Hon visar att hon är tillbaka på allvar efter sin skada i ett LUGI, som kanske inte gjorde någon av sina bästa matcher. Idag var Sävehof numret större än det  vinröda hemmalaget. 

Nästa match för LUGI´s del blir bortamatchen mot serieledarna H65. Den matchen spelas lördagen den12 januari kl 16.00 i Höör.

Matchfakta

LUGI HF-IK Sävehof 16-25 (9-13)

Målskyttar:

LUGI: Hannah Flodman 5, Melissa Petrén 4, Tova Alm 2, Elinore Johansson 2, Kajsa Dahlberg 1, Ella Nilsson 1, Albana Arifi 1

Sävehof: Johanna Forsberg 7, Emma Ekenman Fernis 4, Amelia Lundbäck 4, Elin Hallagård 3, Linnea Pettersson 2, Olivia Mellegård 2, Tilda Olsson 2, Nina Dano 1

Utvisningar: LUGI 2x2 min Sävehof 3x2 min 

Domare: Fredrik Johansson och Simon Johnsson

Publik: 2653

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer