LUGI föll mot starkt Skuru

I dagens toppmatch i SHE mellan LUGI och gästerna från huvudstaden, Skuru IK var det bortalaget som drog det längsta strået. Skuru vann till slut med 27-24 inför 685 åskådare i Sparbanken Skåne Arena. Skuru tog därmed sin femte raka seger, medan LUGI inkasserade sin andra raka förlust efter sina fyra inledande vinster.

Det var bortalaget som hade kommandot under största delen av första halvlek. LUGI fick inte riktigt till det framåt trots 12 gjorda mål. En del tekniska fel och några lama avslut gjorde att det var Skuru som fick hålla i taktpinnen under första 30. Och gästerna gjorde det bra! Man hade fin utdelning med sitt snabba anfallsspel. Ibland gick det t om lite för fort, men på det hela taget borde man vara nöjd med sin första halvlek. Ljustavlan i hallen visade 12-14 i paus. I hemmalaget hade Olivia Löfqvist och Sara Olofsson bäst utdelning under första 30 med tre mål vardera. 

I andra halvlek kopplade gästerna ett bastant grepp om händelserna direkt. Två snabba mål i LUGI-kassen fick coach Dragan Brljevic att ta timeout redan innan fem minuter hade spelats. Men det hjälpte föga. Skuru höll ledningen och släppte inte in hemmalaget i matchen. Ledningen låg hela tiden på 3-4 mål. De vinröda kämpade och försökte, men det ville sig inte riktigt. Man hade svårt att få grepp på Skurus anfallsspel med en pigg Jennie Linnell som anförare för sitt lag, och trots att Esmeralda Fetahovic i målet stod i vägen för många Skuru-försök, så var hemmalaget aldrig riktigt nära. Denna dagen var Skuru numret för stora för LUGI. 

Man fick inte heller igång firman Petrén-Flodman i matchen. Bortalaget tillät inte att de fick briljera så som vi har sett i tidigare matcher. Däremot hade kapten Oliva Löfqvist en bra afton med sju mål på sitt konto. Lika många fullträffar stod Ulrika Olsson för hos gästerna. 

Det var dock två andra spelare som fick juryns pris som sina respektive lags bästa spelare. Redan nämnda Jennie Linnell fick välförtjänt blomsterkvasten i Skuru, medan LUGI´s målvakt för dagen, Esmeralda Fetahovic, fick utnämningen i hemmalaget. Förutom att hon var LUGI´s bästa spelare, fick hon dessutom två streck i målprotokollet. Även Sara Olofsson tog för sig rejält och förtjänar ett extra plus i kanten för sin insats. 

Som helhet får det nog ändå erkännas att Skuru var numret för stora för Vinrött denna dagen. Bara att komma igen och ta nya tag, närmast i nästa match. Söndagen den 4/11 är det dags för en tripp till Göteborg för ett möte med Önnered.

Matchfakta

LUGI HF-Skuru IK 24-27 (12-14)

Målskyttar:

LUGI: Olivia Löfqvist 7, Sara Olofsson 4, Hannah Flodman 4, Tova Alm 3, Esmeralda Fetahovic 2, Albana Arifi 1, Melissa Petrén 1, Elinore Johansson 1, Julia Olsson 1

Skuru: Ulrika Olsson 7, Alexandra Bjärrenholt 5, Jennie Linnell 4, Elin Hansson 3, Jenny Södrén 3, Hannah Scheuer Larsson 3, Mathilda Lundström 2, 

Utvisningar: LUGI 4x2 min Skuru 5x2 min

Domare: Mohamed Abdulkadir och Johan Gedda

Publik: 685

Skribent Roger K

Fler nyheter från Damer