Kajsa Dahlberg inför returmatchen mot Sävehof

LUGI har verkligen fått det tuffaste motståndet efter EM-uppehållet, dubbelmöte mot fjorårets finallag H65 och Sävehof. På lördag kl 20:30 är det returmöte mot Sävehof i Arenan. Den udda speltiden beror på att Lundaspelen är igång och förhoppningsvis kommer många ungdomar för att se på våra elitlag när de själv spelat färdigt för dagen.

Bildtext: Kajsa Dahlberg en viktig "fiskare" i LUGI

En kort och enkel analys av matchen mot H65 var att de första 45 minuterna var godkända. Mot Sävehof på Annandag jul så var det nästan omvänt. Under de sista 15 minuterna plockade LUGI nästan upp ett underläge på 9 mål. Från 10-19 till 23-24.

En spelare som inte får så mycket rubriker men som har en viktig roll som sköts till belåtenhet är Kajsa Dahlberg. Kajsa är kanske den spelare som har mest speltid i hela laget. I försvaret spelar hon 1:a eller ”fiskare” d v s längst fram för att störa motståndarnas 9-metersspelare. Kajsa har den här sammanfattning av matchen mot Sävehof:

-        Vi börjar allt för lojt. Vi går inte ut 100 % som vi lovat varandra. I anfallsspelet blir vi låsta allt för ofta och det beror bland annat på att vi inte jobbar för varandra och bollhållaren kan inte släppa bollen. Och sedan är det ju för sent som vi kommer igång.

På lördag är det ny match.

-        Vi ser ju på slutet att det inte är omöjligt. Så nu gäller det att vi är med från början och att vi håller det vi lovat varandra och framförallt hjälper varandra.

När det är anfallsspel så finns Kajsa som kantspelare.

-        Jag trivs i båda mina roller. Även om det inte är nytt för mig att vara ”fiskare” så har jag fått en lite annorlunda syn på det i LUGI under Dragans ledning och ser mer vad man kan göra i denna roll. Och om man sedan kan få en kontring eller utspel på kanten också så är det skoj, speciellt om det slutar med ett mål.

Kajsas moderklubb är Eslövs IK. Hon är inne på sitt sista år i gymnasiet på Polhem i Lund och pendlar mellan Eslöv och Lund dagligen.

På lördag så hälsar vi alla välkomna till Arenan. Det är gratis inträde så låt oss fylla läktarna för att heja på vårt damlag så att de får avsluta året med en seger!

 

Välkomna!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer