Inför Sävehof-LUGI på Annandag jul

Båda LUGI:s elitlag är inne i ett tufft spelprogram för tillfället. Efter den tuffa återstartsmatchen för damlaget mot H65 så blir nästa motståndare svenska mästarna IK Sävehof. Matchen spelas kl 13:45 på Annandag jul.

Sävehof har ett mycket erfaret lag med både landslagsspelare och f d landslagsspelare. Olivia Mellegård på vänsterkanten har imponerat med sina effektiva och varierande avslut under EM. Och Elin Hallagård som fick gå in och spela mittförsvar tillsammans med Anna Lagerquist gjorde det med högt betyg i EM. Sedan ska vi absolut inte glömma bort Elin Karlsson som har mycket lång erfarenhet och använder sin rutin. Men det finns även många nya yngre tillskott som vanligt kommer fram i Sävehof. Och håll ögonen på Johanna Forsberg på M6. Sävehof ligger för närvarande på en tredjeplats men sannolikt finns de med den dagen finalen spelas. Frågan är bara mot vem?

Första matchen efter uppehållet blev tuff för LUGI-tjejerna. Jag själv är den typen som säger att man aldrig ska skylla på skador utan man spelar alltid med det bästa man har för dagen. Men nu får jag krypa till korset och kan inte låta bli att nämna LUGI:s situation. I det unga LUGI-laget fanns inte 4 startspelare med i laguppställningen, Ida Nilsson, Olivia Löfqvist, Julia Olsson och Sara Olofsson. Och sedan få ett rött kort redan efter 18 minuter när stackars Elinore Johansson fick sin tredje utvisning. Utifrån de förutsättningarna så hängde faktiskt LUGI med bra i ca 45 minuter mot favoritlaget från Höör.

Bildtext: Dragan Brljevic ser positivt på situationen trots skadeläget.

Men nu är det ny match. Och då går frågan faktiskt direkt till Dragan Brljevic. Hur ser skadeläget ut?

-        "Förutom de som var borta mot H65 så fick Clara Westholm en spricka i ett ben i handleden under matchen och kommer att vara gipsad i 6 veckor. Och idag (Juldagen) så ligger Albana Arifi i hög feber. Caroline Wilthorn kommer att ersätta Clara men vi har även kallat in Nora Rasmusson till dagens träning. Men vi får ta det på ett positivt och rätt sätt."

Hur har ni tagit matchen mot Höör?

-        "Vi pratade direkt efter matchen och menar att mellan den 20:e och 50:e minuten gjorde vi en bra match. Men vi var också överens om att det går inte att bara gå på 75 % som vi gjorde de första 20 minuterna mot något lag. Det är 100 % som gäller från matchstart. Försvarsspelet var bra. De sista 10 minuterna var alla spelarna väldigt trötta, så blir det när man går runt på färre spelare."

-        "Sedan vet vi också om att dessa topplagen har som sin styrka att störa motståndarnas avslut så det blir dåliga avslut från oss som de utnyttjar till kontringar. Så vi får vara mer disciplinerade i anfallsspelet så att vi inte ger motståndarna dessa chanser."

Hur ska ni kunna pressa Sävehof?

-        "Svaret är det samma som mot H65, 100 % från start, bra försvarsspel samt disciplinerat anfallsspel där vi inte ger möjlighet till många kontringar mot oss."

Bortamatchen mot Sävehof kan ni se på SHE Play eller Sportkanalen. Efter denna bortamatch mot Sävehof är det ny match lagen emellan den 29 dec kl 20:30 i Arenan. Och då brukar det vara hög stämning när ungdomslagen från Lundaspelen intar läktarna. Så missa inte det! Bara det är en upplevelse!

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer