Första delen av säsongen i SHE för damlaget

EM betyder speluppehåll i SHE. Verkligen skoj att se så många spelare i landslaget med framträdande roller som har ”LUGI-koppling”. Visst värmer sådant ett vinrött hjärta. Och kanske, eller rättare sagt sannolikt blir det fler från dagens LUGI-trupp som kan se framtiden som proffs och landslagsspelare.

Och då sammanfattar vi första delen av LUGI:s säsong i SHE. LUGI som siktar på topp 4 har för närvarande en fjärdeplats i tabellen. Av 9 spelade matcher har 6 slutat med vinst. Det började med 4 raka vinster innan man åkte på sin första förlust mot VästeråsIrsta. Efter en mycket övertygande första halvlek så klappade spelet ihop totalt i andra halvlek. Förlust med 25-29. Och detta höll i sig i ytterligare två matcher innan man släppte på handbromsen mot Skara. Vinst med 9 bollar och sedan av bara farten blev vinst mot Boden på bortaplan. Fullt godkänd inledning tycker jag även om någon av förlustmatcherna hellre hade varit vinst.

LUGI har släppt in 22,5 mål/ match (22,4 föregående säsong) och gjort 24,7 mål per match (23,5).

Av spelarna har vi tre stycken som producerat flest mål. Hannah Flodman har producerat 44 mål tätt följd av Melissa Petrén på 40 mål. Hannah har ställt in kikarsiktet bra denna säsong. Den tredje spelaren i interna skytteligan är faktiskt vår linjespringare Olivia Löfqvist som ifrån sin position stått för hela 38 mål. Efter 9 matcher förra säsongen så var det 15 mål. Olivia är den mittsexa som gjort flest mål i hela SHE denna säsong.

Bildtext: Olivia Löfqvist har ökat sin målproduktion mycket denna säsong

Hannah Flodman har inte bara bidragit med egna mål. Även i assistligan finns hon högst upp i LUGI. Elinore Johansson och Julia Olsson har också satt sina lagkamrater i lägen vid ett flertal tillfällen.

På målvaktssidan har vi Ida Nilsson på 41 i räddningsprocent och Esmeralda Fetahovic på 38. Esmeralda har tagit 4 straffar denna säsong. Och denna säsong är det två målvakter som delar ganska jämnt på speltiden.

Annat värt att nämna:

-        Olivia Löfqvist var med i månadens lag i oktober

-        Hannah Flodman är med i månadens lag i november

Bildtext: Hannah Flodmans bössa har gett resultat denna säsong, i Månadens lag i november

Det som kanske är mindre skoj att nämna är publiksiffran. På hemmaplan är genomsnittet 602 åskådare per match och på bortaplan har det varit 564 i snitt. Det ger en sjundeplats i publikligan.

Nu är det väntetid till den 22 dec då EM är avklarat. Ett skånederby mot H65 Höör väntar i Arenan. Detta är väl en drabbning som får publiksnittet att öka. Vi ses då!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer