Esmeralda inför derbyt mot H65

Derbymatcherna mot Höörs HK H65 är alltid välbesökta och prestigefyllda. På lördag är det återstart för LUGI och H65 efter EM-uppehållet. Kl 16:00 blåser domarna Fredrik Johansson och Simon Johnsson igång matchen i Arenan.

 Bildtext: Esmeralda Fetahovic har ökat räddningsprocenten denna säsong

I LUGI:s mål har Esmeralda Fetahovic fått allt mer speltid under denna säsongen. Och räddningsprocenten har också gått upp till hela 37 % vilket är bra.

-        Det är skoj att få mer förtroende och mer speltid. Det är framför allt självförtroendet som ökat och det är via Dragan som det kommit. Jag har också utvecklat mig både fysiskt och psykiskt.

Esmeralda började spela i Landskrona och har sedan via Ankaret kommit till LUGI. Detta är hennes fjärde säsong i LUGI, hon började här som junior. Numera är Esmeralda nyinflyttad Lundabo och håller på med heltidsstudier sidan om handbollen. Hon läser kandidatprogram i Mänskliga Rättigheter där hon är i slutet av det första året av tre.

Hur har då LUGI-laget förberett sig inför återstarten?

-        Vi har haft en del rehabträning samt att vi byggt upp våra kroppar så att de ska orka hela säsongen. Men ingen matchträning mer än på våra träningar.

-        Matcherna mot H65 är de roligaste på hela året. Delvis för att det brukar bli kamp och delvis för att det är några spelare från båda lagen som umgås med varandra på fritiden. Men det pratas nog inte mycket handboll då. Finns nog andra roliga samtalsämnen.

De senaste säsongerna har H65 gått segrande ur striden mot LUGI och tabelläget är också till deras fördel.

-        Men vi är revanschsugna och har allt att vinna i denna matchen. Det ska bli jätteroligt.

På lördag kl 16:00 så är det dags. Sedan är det dubbelmöte mot Sävehof, först på bortaplan den 26 dec och sedan hemma i Arena under Lundaspelen den 29 dec kl 20:30.

 

VÄLKOMMEN!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer