Seriepremiären blev också vinstpremiär

Då var det äntligen dags med seriepremiären i SHE. Skövde HF stod för motståndet. 2 snabbspelande lag där LUGI gick segrande ur striden med 23-20 efter 12-11 i halvtid.

I början följdes lagen åt i både tempo och målprotokoll och efter drygt tre minuter hade det redan gjorts målanteckningar 5 ggr. 3-2, där Julia Olsson satt samtliga LUGI-mål,  blev 6-3 och sedan 10-5. Och LUGI-publiken började gäspa. Men det gjorde inte Skövde. Ledda av en nästan överaktiv coach fick spelarna från Västra Götaland energi  och kom närmre LUGI i målprotokollet. Det blev kvittering 11-11 innan LUGI satte sitt 12:e mål som blev halvtidsresultat. Stundtals spelade faktiskt LUGI ”4 mot 6” och det berodde inte på utvisningar utan att man ej utnyttjade hela bredden i anfallet.

Bildtext: Kajsa Dahlberg var en av många duktiga LUGI-spelare

Andra halvlek började väl som den första. LUGI fick ett klart övertag både spelmässigt och i mål. Efter ca 15 minuter var det ett övertag på 5 mål, 21-16. Bakåt kämpade försvaret med Kajsa Dahlberg längst fram på ett utomordentligt bra sätt. Och framåt bombade Tova Alm på som bara den. Skövde kom lite närmare men segern var aldrig hotad. Även Elinore Johansson såg till att LUGI-segern blev säkrad med sina tre mål i andra halvlek.

Sammanfattningsvis kan man säga att Julia inledde matchens målskytte. Sara Olofsson och Tova Alm fortsatte och Elinore som nämnts kom i spurten. Bakåt var det fullt godkänt men kanske ett plus till Kajsa Dahlberg. Sedan ska vi inte glömma Melissa Petréns inhopp som straffskytt med 4 mål som resultat. Melissa spelade ej.

-        Skönt att premiären är avklarad, det var en kämpainsats där spelarna hade rätt inställning. Detta var Tovas premiär i högre seriesammanhang och 5 mål är inte fy skam. Visst missades en del men det får hon gärna göra säger en nöjd Dragan Brljevic efter matchen.

-        Vi måste också utnyttja våra kantspelare lite bättre menar Dragan.

Av utespelarna så var Elinore och Albana äldst med sina 22 år så visst var det ett ungt och entusiastiskt lag.

-        Visst var det lite nervöst eftersom det var första matchen säger Kajsa Dahlberg. Vi hade en dipp i första halvlek men vi redde ut det.

På frågan om hon gillar sin roll som center i försvaret

-        Jag trivs jättebra med det. Det är där som jag kan utnyttja min storlek och längd bäst eftersom jag inte är så lång avslutar Kajsa som även hon kom med i målprotokollet med ett mål.

Bildtext: Julia Olsson stod för 5 mål och blev utsedd till matchens lirare.

Bäste målskytt i LUGI var Tova Alm och Julia Olsson med vars 5 mål. Julia vblev utsedd till bästa spelare i LUGI och Julia Ehn i Skövde.

 

MATCHFAKTA

 

Skrivet av Lars-Erik Nilsson

Matchbilder 

Fler nyheter från Damer