Inför Kungälvs HK-LUGI

På fredag kväll är det säsongens första bortamatch för LUGI i SHE. Nykomlingen Kungälv står för motståndet.

Göteborgsregionen är det starkaste området i SHE, i alla fall om man räknar antal lag i SHE. Om vi räknar med Kungälv som lag från detta område så finns det fyra klubbar härifrån. Förutom Kungälv är det Sävehof, Önnered och BK Heid.Bildtext: Sara Olofsson var duktig mot Skövde

Kungälv inledde mot Önnered och vann något överraskande. Siffrorna blev 19-23 till Kungälvs fördel på bortaplan. Utan att ha sett matchen så kan man utläsa att Kungälv stack ifrån i början av matchen för att sedan släppa in Önnered i matchen men i slutet spurtade man ifrån i målprotokollet igen. I Kungälv fanns några utmärkande målskyttar med Rebecka Karlsson i spetsen.

LUGI:s premiär blev planenlig med seger mot Skövde HF. Bland annat Julia Olsson stod för en stark insats med 5 mål liksom Tova Alm. Försvaret fungerade bra för det mesta vilket gjorde att det blev bara 20 insläppta mål. Melissa Petrén hade rollen som straffskytt men hade ingen speltid. På fredag lär det vara dags att spela också. Och förhoppningsvis kommer även Hannah Flodman tillbaka efter sin febersläng vid senaste matchen. Två spelare som inte ska minska LUGI:s styrka utan tvärtom kan bidra till förstärkning. Ska bli spännande!

Kl 19:30 på fredag i Mimershallen i Kungälv drar matchen igång! Matchen sänds även på SHE Play (sheplay.se) mot en avgift.

 

Skrivet av Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer