Alice Jacobsen blir assisterande tränare i LUGI damlag

Alice Jacobsen

Alice som hjälpte till att coacha LUGI Herrlag, här "in action" 2002.

 

 

LUGI meddelar idag att man knyter till sig Alice Jacobsen som assisterande tränare. En väldigt rutinerad och erfaren kraft vid sidan om Dragan Brljevic i damlaget den kommande säsongen i SHE. Alice med tidigare erfarenhet på elitnivå som spelare, assisterande roll i LUGI Herrlag i hela 13 säsonger, i övrigt som första kvinnliga assisterande handbollstränaren någonsin i ett svenskt elitherrlag. Därefter två år som assisterande till Dragan i LUGI damlag.

 

– Jag känner mig hedrad över att bli tillfrågad om uppdraget som assisterande och vem vill inte vara tränare i LUGI. Det är klubben som ligger mig varmast om hjärtat. Det skall bli roligt och jag ser fram emot att kunna bidra med erfarenhet och stötta Dragan i coachningen som är det jag känner mig mest trygg i. Jag är bra på att se detaljer och är en bra lyssnare. LUGI damlag är ett härligt gäng tjejer med bra potential och efter att ha haft en paus från tränarrollen känner jag att jag har mer att ge och är säker på att jag kan bidra till fortsatt framgång. Det skall bli kul att jobba med Dragan igen, som jag tycker är en oerhört kompetent tränare som gjort ett bra arbete med att utveckla laget och alla talanger i klubben. Vi känner varandra sedan tidigare och vi vet att vi jobbar bra ihop, säger Alice Jacobsen

– Det känns väldigt positivt att kunna knyta till oss Alice som inte bara har hög kompetens och är en kulturbärare för LUGI och vårt varumärke. Hon blir också en viktig tillgång för laget och Dragan för att fortsatt kunna fokusera på utveckling och nå nya framgångar, säger LUGI:s Klubbchef Patrik Bengtsson.

 

Fler nyheter från Damer