Vilket Skånelag ska gå till final?

Sista eller nästsista steget har börjat! Semifinalerna ska klaras av. Två lag från Skåne fightas om den ena finalplatsen. Slaget om Lund känner vi till. Detta kan vi kalla Slaget om Skåne! Ska laget från Höör eller Lund ta platsen?

Alla fyra lag som kvalificerat sig till semifinal har gjort det i tre raka matcher. Så det är rätt lag som tagit sig dit. Höörs HK H65 tog sig till semifinalen genom att besegra VästeråsIrsta i tre matcher även om de blev pressade till en förlängning i tredje matchen. LUGI vann över ett annat skånelag, Kristianstad HK.

Så här ser spelschemat ut för de skånska lagen i semifinalen:

 180413 Spelsc Semif SHE

 

Som minst blir det tre matcher och som mest blir det fem. Klar favorit är H65 med tanken på att de är svenska mästare och har vunnit 5 av de senaste 6 matcherna mot LUGI. Och så har H65  hemmaplansfördel i en ev femte match.

Bildtext: Dragan Brljevic har en plan för hur LUGI ska ge H65 en match

Vad är det då som talar för LUGI?

-        Vi har spelat två jämna matcher mot H65 i serien som vi förlorat knappt. Nu måste vi vara lite bättre för att vinna mot H65 i tre matcher säger Dragan Brljevic

-        Jag bedömer att vi måste stoppa deras fas 1 och fas 2-kontringar. Och det gör vi bl a genom att vara väldigt disciplinerade i anfallsspelet.

Hur är skade- och sjukläget i truppen samt stämningen i gruppen?

-        Alla är friska och krya och jag gör bedömningen att stämningen är bra i gruppen.

Finns det någon spelare som kan träda fram lite extra i denna semifinalserie?

-        Det är svårt att säga men Hannah Flodman har ju haft en bra period och är på gott humör och då kanske det kan ge resultat avslutar Dragan.

Hannah Flodman gjorde 16 mål i kvartsfinalerna mot Kristianstad varav 9 i den sista kvartsfinalen vilket visar att hon har en stigande formkurva. I seriespelet har hon gjort 43 mål.

Bildtext: Hannah Flodman är en av många viktiga spelar i LUGI

-        Ja, jag har en stigande formkurva och vi får hoppas den håller i sig  säger Hannah.

Hannah har tidigare spelat kvartsfinal med sin tidigare klubb men ej gått så långt som till semifinal så det är en ny erfarenhet. Detta är första säsongen i LUGI.

-        Jag har blivit väl mottagen från första dagen och känner att vi har en bra stämning i laget. För min egen del så har det tagit lite tid att komma in i spelet men nu känner jag att det är på rätt väg.

På frågan hur LUGI ska klara av H65 så är svaret väldigt likt Dragans:

-        Vi får ju inte släppa förbi dem när de anfaller och sedan ska vi inte stressa i vårt anfallsspel avslutar Hannah.

Hur som helst så blir det sannolikt en fest med denna semifinalserie mellan LUGI och H65.   så hoppas vi att Lund finns med oss på läktaren både i Höör men framför allt hemma i Arenan. Må bästa lag vinna. Och det får gärna vara LUGI!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Bilder från träning inför semifinalen

Fler nyheter från Damer