LUGI föll mot H65 i första semifinalen

Inför en fullsatt idrottshall i Höör tog H65 hem rond 1 i semifinalserien mot LUGI. Slutsiffrorna skrevs till 28-21 efter 12-10 i paus. Därmed leder de regerande svenska mästarna med 1-0 i matcher. LUGI kom inte riktigt upp i den nivå som laget har visat i tidigare matcher. Hemmalaget var snäppet vassare på de flesta positioner idag. 

Första halvlek var till stor del hemmalagets. En hel del tekniska fel från båda lagen, men det är kanske mänskligt med tanke på att vi nu är inne i ett semifinalspel, där så mycket står på spel. Att H65 fick en hel del kontringsmål i början av matchen, fick coach Dragan Brljevic att ta timeout efter 10 minuter. Han påpekade vikten av att hålla sig till det som man pratat om innan matchen, nämligen att se till att H65 inte fick enkla mål på sina snabba kontringar. 

LUGI var ifatt vid ett par tillfällen, men hemmalaget släppte inte upp LUGI i ledning någon gång under matchens första 30 minuter. Hannah Flodman var skyttebäst i LUGI i den första halvleken med 4 mål.

I början av den andra halvleken tog hemmalaget ett ännu mer bastant grepp om händelserna. Via 14-10, 16-11, 20-14 var man till slut i ledning med hela 25-15. Naturligtvis var matchen avgjord då. LUGI hittade inget motmedel mot H65´s fysiska försvar. Dessutom stod Jannike Wiberg i hemmamålet för många fina och avgörande räddningar. Gästerna missade bland annat 2 straffar i matchen. 

Dragan Brljevic påminde under en av sina timeouter, åter igen om vikten av att hålla sig till det som man avtalat och tränat på innan matchen. Något som Jenny Carlson höll med om i tv-intervjun efter matchen. Man var absolut inte nöjda med hur man spelade och uppträdde under matchen sista 30 minuter. Främst början av halvleken gick inte som man hade tänkt sig i LUGI-lägret. Första halvlek var något bättre, och med lite flyt och bättre utdelning hade man kunnat vara i ledning i paus. Men som helhet finns inte mycket att säga om slutresultatet. De regerande svenska mästarna var numret för stora idag. 

I hemmalaget var det många som klev fram och visade att man är ett lag med flera spelare på de olika positionerna. Jannike Wiberg i målet, Mikaela Mässing, Evelina Källhage och Kristin Thorleifsdottir var några av spelarna som stack ut mest.

I LUGI hade Hannah Flodman bra utdelning i första halvlek, medan Jenny Carlson visade framfötterna i den andra halvan av matchen. 

Sammanfattningsvis, med LUGI-ögon sett, ska man ta med sig de första 30 minuterna. Mycket var bra då, och man visade att man har kapaciteten att kunna spela jämnt med de svenska mästarna. 

Match 2 spelas på fredag kl 19.00 i Sparbanken Skåne Arena. Läge för vinröd revansch!

Matchfakta

Höörs HK H65-LUGI HF 28-21 (12-10)

Målskyttar:

H65: Evelina Källhage 6, Kristin Thorleifsdottir 6, Mikaela Mässing 5, Emma Lindqvist 3, Anna Johansson 2, Anna Olsson 2, Emma Rask, Anna Bardis, Marie Wall, Ida Gullberg

LUGI: Hannah Flodman 6, Jenny Carlson 5, Melissa Petrén 4, Ebba Engdahl 3, Kajsa dahlberg, Olivia Löfqvist, Ida Nilsson

Utvisningar: H65 2x2 min LUGI 2x2 min

Domare: Andrej Smailjagic och Sandro Smailagic

Publik: 650

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer