LUGI bortaslog H65 i semifinal 3:5

LUGI gjorde det som inte många hade trott innan kvällens tredje semifinal. Man besegrade H65 på bortaplan med 24-20 och förlängde därmed matchserien ytterligare efter en imponerande och taktiskt väl genomförd match. Nu väntar en fjärde match i Lund på lördag eftermiddag. 

LUGI gick kanske inte direkt in som favoriter i den tredje matchen. Och nog steg oddsen ytterligare när beskedet kom, att Hannah Flodman inte kom till spel i matchen. Hon låg hemma och var influensasjuk. 

LUGI-ledningen i paus var kanske inte heller väntad efter inledningen av matchen. Ida Nilsson i målet hade svårt att få tag på skotten från Mikaela Mässing och även Marie Wall fick briljera i starten. Men allt eftersom halvleken gick, desto bättre stod LUGI-försvaret och med det fick Ida den hjälp hon behövde mellan stolparna. Hon avslutade halvleken på 43 i räddningsprocent och ett klart övertag på H65´s skyttar och kantspringare. Dessutom spelade gästerna ett tålmodigt och väl tajmat anfallsspel, där man fick utdelning på sina genombrott och skott från 9 meter, när Jannike Wiberg visade en mer mänsklig sida än hon gjort i de två först semifinalerna. 

Med lite flyt hade kanske LUGI haft ytterligare ett par måls övertag. Några missade frilägen plus ett par missriktade långskott mot tomt mål när hemmalaget spelade 7 mot 6 gjorde att LUGI-ledningen stannade vid 10-9 i paus. Ett rättvist resultat sett till hur halvleken artade sig.

Precis som i första halvlek, så var det hemmalaget som började bäst i den andra. Två snabba mål av Mikaela Mässing, och H65 hade vänt på steken. Men det tog inte många minuter innan LUGI åter igen fick fart på fötterna i sitt försvar och kunde få igång målproduktionen framåt igen. Faktum är att efter att LUGI gjort 13-14, så släppte man inte ifrån sig ledningen fler gånger. Ledningen pendlade mellan 2 och 4 bollar resten av matchen, och ett jublande bortalag kunde konstatera att det stod 20-24 på tavlan vid full tid, och att man kan se fram emot en ny hemmamatch i Arenan på lördag. 

LUGI´s tränare, Dragan Brljevic, sa till C More efter matchen att man gjorde det mesta rätt både bakåt och framåt i denna matchen. I avsaknad av Hannah Flodman visade resten av laget en moral och en beslutsamhet, som vi inte sett på riktigt samma vis i de två tidigare matcherna. Dessutom gjorde Ida Nilsson i målet en riktigt bra match. Hon fick ett klart övertag på H65´s skyttar, och även kantskotten stod hon i vägen för. Idag överglänste hon Wiberg i hemmalagets mål. 

I hemmalaget H65 var det främst Mikaela Mässing och Anna Olsson som ställde till oreda för LUGI-försvaret. Även Marie Walls första halvlek förtjänar att nämnas. 

I LUGI är Ida i målet redan nämnd, men efter en sån här match bör hela laget nämnas. Alla tog sitt ansvar och bidrog starkt till att man kunde besegra de regerande svenska mästarna för första gången på 8 försök. En seger som gör att semifinalen lever vidare i allra högsta grad.

På lördag kl 16 spelas alltså den fjärde matchen. Spelplats: Sparbanken Skåne Arena!

Matchfakta

Höörs HK H65-LUGI HF 20-24 (9-10)

Målskyttar:

H65: Mikaela Mässing 6, Anna Olsson 6, Evelina Källhage 3, Marie Wall 3, Emma Rask 2

LUGI: Melissa Petrén 6, Sara Olofsson 4, Ebba Engdahl 4, Beatrice Nilsson 3, Jenny Carlson 3, Olivia Löfqvist 2, Kajsa Dahlberg, Julia Olsson

Utvisningar: H65 4x2 min LUGI 5x2 min

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko

Publik: 650,

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer