LUGI´s damlag (nästan) intakt

LUGI’s damlag inför säsongen 2018/2019 håller som bäst på att ta form. Som de flesta vet har spelmotorn Jenny Carlson lämnat de vinröda för att prova på proffslivet i Danmark. Hennes nya klubbadress är Ringkøbing Håndbold. Ett märkbart tapp för LUGI, såklart. Jenny har varit en av de mest tongivande spelarna de senaste åren. Det blev 4 säsonger för Jenny i den vinröda tröjan. Och det är kanske inte helt omöjligt att vi får se henne dra på LUGI-dressen igen någon gång i framtiden. 

LUGI’s tränare, Dragan Brljevic, kommenterar förlusten av Jenny Carlson så här:

- Klart att vi kommer sakna Jenny och hennes spetskompetens både på och utanför planen men vi är glada att hon får uppleva sin dröm! 

Vad händer då inför nästa säsong? 

Truppen är intakt, sånär som på Jenny. Spelare som redan har visat upp sig i elitsammanhang, men som nu flyttas upp i A-truppen ”på riktigt” är H6 Ebba Wallenberg och V6 Kajsa Dahlberg, båda födda år 2000. 

- Ebba och Kajsa har tränat med oss hela förra säsong och är redo att ta store ansvar (Kajsa har redan levererat under förra säsongen och vi tror mycket på henne), fortsätter Dragan.

Det enda ”nyförvärvet” till säsongen 2018/2019 blir Tova Alm, som ansluter från grannen H43. Tova är född 2001, och spås en lysande framtid, inte minst av coach Brljevic.

- Tova är en supertalang som kommit väldigt långt med sin handboll men det är viktigt att låta henne utvecklats i lugn och ro. Jag tror och hoppas att hon kommer leverera redan nästa säsong,  men vi ska vara försiktiga med henne.

Efter den gångna säsongen, där laget tog en fjärdeplats i serien, vann med 3-0 mot Kristianstad i kvartsfinalen och sedan föll med 1-3 mot H65 i semifinalen, finns stora förhoppningar om att man även till nästa säsong ska finnas med i toppen av SHE. Med näst intill samma lag, men med ytterligare ett års erfarenhet, talar mycket för det.

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer