Inför kvällens Skånederby och Semi 2:5 i SHE

Melissa Petrén

Match två i semifinalen stundar, och de vinröda tjejerna hoppas på bra stöd hemma i arenan. - Så länge där är fler vinröda än röda är vi inom laget glada, säger Melissa Petrén.

 

 

Match ett i semifinalserien spelades häromdagen och slutade dessvärre med en seger för H65, siffrorna skrevs till 28-21 (12-10). Men efter regn kommer solsken, sägs det, och nu är det dags för de vinröda tjejerna att knyta nävarna – ta sig i kragen – och ge H65 en match.

 

- Vi har efter matchen pratat mycket om deras kontringsspel, som vi också har tittat närmre på via video och har pratat om att vi måste få stopp på dem och inte få kontringar mot oss. Jag tycker att vi stod upp bra i försvaret under första halvlek och det tar vi med oss, deras målvakt tog också mycket så vi behöver väl bli lite mer distinkta i avsluten och spela lite mer på hela banan får vi också ta med oss, säger Melissa Petrén som skrev nytt kontrakt i veckan.

- Det är skönt att det är klart med kontraktet, det tog lite längre tid än vad som väntades men det är klart att det är skönt nu för då slipper man gå och tänka på det under slutspelet.

Till match två tror tjejerna att det går att vända på det här – med mer hjärta och attityd

- Vi behöver fortsätta tro på det vi gör och det vi gjort bra samt visa mer hjärta och attityd inför den här matchen. Vi måste visa att vi vill och är att räkna med. Taktiskt känns det inte som att det är några problem men alla måste vara där och spela för varandra, säger Melissa.

H65 är de regerande mästarinnorna som ”joggat” hem seriespelet genom att vinna 20 av 22 matcher – och med blott två förluster genom seriespelet har de ett gott självförtroende med sig in i slutspelet. Melissa har en bra bild av vad det är som gjort mästarinnorna så starka i år.

- De har en bra sammanhållning och lever mycket på sitt humör och sin attityd. Sedan har de en bra bredd också, de har många spelare att byta in som presterar. De har ett självförtroende från förra säsongen, alla i laget tror på det de gör och de har ett bra kontringsspel som de kan straffa motståndarna på. Sen en ganska rutinerad målvakt på det.

Som alltid avrundar vi med en djupledspassning till alla vinröda supportrar inför fredag

Det är alltid skönt när det är mycket folk i arenan, våra gäster kommer förmodligen att komma med mycket folk men så länge där är fler vinröda än röda är vi inom laget glada.Fler nyheter från Damer