Efter 35 år lägger Tullis skorna på hyllan

Carina ”Tullis” Karlsson började spela handboll i LUGI när hon var 15 år, 35 år senare avslutar hon sitt ”fasta” engagemang i LUGI, nu senast som lagledare och materialförvaltare för damernas elitlag. Nya arbetsuppgifter på sin ordinarie arbetsplats gör så att det inte längre är möjligt att avvara den tid på kvällar och helger som behövs för damlaget.


Tullis aktiva handbollskarriär som spelare varade tills hon var 35 år med några års uppehåll på grund av graviditet.

- Men då var jag ledare för P-82 en säsong så jag släppte inte LUGI. Som senior spelade jag mestadels i LIGU säger Tullis

Bildtext: Tullis är både glad och har spritt glädje i LUGI (Foto Kenneth Landgren)

Efter den aktiva tiden som spelare så blev det en annan aktiv tid som ledare i 18 år varav 1 år i Ungdomskommittén, prata om föreningsengagemang! Ett av åren var Tullis lagmamma för det lag som hennes son spelade i.

- Det finns många spelare både på dam- och herrsidan som jag har lärt känna genom åren och det är fantastiskt. Jag minns t ex när jag var med tjejernas juniorlag i Prag.

Efter att ha varit ledare på ungdomssidan så blev det Farmen i två säsonger för att nu avsluta de två senaste åren med LUGI:s damlag.
- Visst finns det många roliga minnen från den här tiden men det jag kommer att sakna mest är allt som jag fått tillbaka, all kontakt med spelarna gör att man blir lite som en mamma för dem. Det finns också många frågor och undringar som inte berör handbollen, en del spelare har flyttat hemifrån för första gången och vill ha råd och stöd.

Om ni läser Jenny Carlsons berättelse så ger det en bra bild av vilken roll som lagledaren har. Jenny nämner två personer som hon tackar speciellt, Pernilla och Tullis.

Men visst finns det väl några starka minnen från alla dessa år?

- Då vill jag nog ta fram de tre åren med P95. Delvis för att vi hade sportsliga framgångar men kanske mest för den fantastiska sammanhållningen det var i den gruppen. Under de två sista åren i damlaget så var det slutspelet som var höjdpunkten. Delvis är det spänningen på plan men också att allt ska klaffa vid sidan om matchen.

Tullis förnekar inte att det varit mycket som varit jobbigt under de här sista åren men hon menar att det ger så mycket tillbaka. Hon är också tacksam att det varit så flexibelt på jobbet att man kunnat sticka emellan med något ”LUGI-samtal”.

Bildtext: Tullis hejar på sina tjejer!

Nu innebär nya arbetsuppgifter att Tullis lämnar sina fasta uppdrag. Men kan hon verkligen släppa
LUGI-familjen helt?

- Jag ska tillsammans med Per Davidsson vara huvudledare för LUGI-gruppen under Partille Cup. Och sedan brukar Pernilla och jag arrangera fest för de som arbetat under Lundaspelen. Vi får se hur det blir med det. Det är inte lätt att plötsligt bryta kontakten med LUGI-familjen när man hållt på så länge.

Pernilla har efternamnet Björkqvist och är Tullis företrädare som lagledare för damlaget och dessutom en nära vän.

LUGI tackar Tullis för hennes insatser i LUGI även om hon inte helt släpper kontakten. Hon ställer gärna upp med råd och stöttar den person som kommer att ta över rollen som lagledare/materialförvaltare.

Är det kanske just Du som kommer att vara vår nya materialförvaltare och vill hjälpa till och sprida glädje i ett av sveriges bästa lag i SHE nästa säsong. Skynda dig då och kontakta Patrik Bengtsson på patrik@lugihandboll.se

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer