Dags för semifinal 3:5

Semifinalerna duggar tätt just nu. Igår utjämnade LUGI´s herrlag till 1-1 mot Kristianstad. Ikväll, onsdag, är det dags för damerna, och den tredje bataljen i semifinalserien mellan LUGI HF och Höörs HK H65. Denna gången är spelplatsen Höör. Som bekant leder H65 semifinalen med 2-0, och kan alltså avgöra på hemmaplan ikväll.

28-21 och 28-24. Det är H65´s segersiffror i de två första matcherna i semifinalen mot LUGI. Tämligen klara segrar för de regerande svenska mästarinnorna, alltså. Nu ska den tredje matchen spelas, och det är vinna eller försvinna det handlar om för vinröd del. Vid vinst, så fortsätter matchserien i minst en match till, men skulle det bli hemmavinst, så tar säsongen slut för Lunds stolthet för denna gång. 

LUGI och H65 har mötts 4 gånger under denna säsong, och samtliga matcher har vunnits av laget från Höör. Matcherna i seriespelet var jämna fighter, där poängen mycket väl kunde hamnat i Lund, men där bredden och till viss del rutinen slutligen blivit avgörande. Vinrött har hängt med länge i matcherna, men inte riktigt kunna knyta ihop säcken på slutet. 

Lite annorlunda har det sett ut hittills i semifinalserien. H65 har kopplat grepp tidigt i matcherna, och LUGI har fått jaga sig ifatt målmässigt. Man har varit uppe och ifatt vid några tillfälle, men sedan har nästa ryck kommit. Det har hittills blivit två odiskutabla segrar för de svenska mästarna. Klar fördel för H65, alltså. Eller…?

Naturligtvis är inget avgjort förrän det har spelats 60 minuter, och kanske kan gästande LUGI få bättre utdelning i den tredje matchen. H65´s målvakt, Jannike Wiberg, har varit som en levande vägg i de två första matcherna, så hon har haft stor del i att onsdagens hemmalag sitter i förarsätet. Kan LUGI lyckas få in bollarna bakom Wiberg, och få ett litet övertag, så finns chansen att vi får se en fjärde match i Lund. Men då vill det till att man sätter sina lägen och sina straffar och inte låter H65 få igång sitt snabba kontringsspel. Något som Dragan Brljevic varit noga med att påpeka inför de två första semifinalerna. 

Det gäller även att inte ge spelare som Emma Lindqvist, Anna Olsson och Mikaela Mässing i hemmalaget för mycket utrymme att briljera. 

Visserligen finns det lättare uppgifter än att besegra H65 i Höör, men hemmalaget har kanske lite press på sig att fixa finalplatsen redan ikväll. LUGI får finna sig i att inte bära favoritskapet, och det passar kanske ganska bra. Och vi vet alla vad de vinröda kan, så hoppet är absolut inte ute om att fixa till en fjärde match hemma i Arenan på lördag.

Matchen ikväll startar klockan 19.00. Om man, mot förmodan, inte befinner sig i hallen i Höör, klädd i vinrött, så visas matchen på Sportkanalen. 

Skribent Roger Kristiansson

 

Fler nyheter från Damer