Två nya poäng på LUGI-kontot

LUGI’s damlag inkasserade på fredagskvällen ytterligare två poäng i SHE när man på bortaplan besegrade Skara HF med 22-18 efter ledning i paus med 10-9. LUGI befäste därmed sin fjärdeplats i serien och är nu endast två poäng efter Kristianstad på andra plats.

Med förra matchen mellan lagen i minnet, var nog de flesta inställda på en målsnål och tät historia. Och visst blev det så. Ingen målexplosion i denna matchen heller, precis. En kombination av tekniska fel och bra målvaktsspel höll siffrorna nere. LUGI kunde gå till halvtidsvila i ledning med 10-9. Jenny Carlson stod för hälften (5) av gästernas mål under de första 30 minuterna. 

I början av andra halvlek kom ett litet ryck från LUGI´s sida och vid ställningen 16-11 i LUGI-favör trodde nog de flesta att kvällens match var avgjord. Men under följande period gjorde hemmalaget 5-1 och var alltså så nära som 16-17. Ljustavlan visade även 17-18 innan Vinrött kunde knyta ihop säcken ordentligt och till slut vinna med 22-18. Även om det satt hårt inne, så visade LUGI att man var det starkare laget. Skara hängde inte riktigt med när det väl gällde på slutet.

I Skara utmärkte sig 6-målsskytten Elin Ottosson, som var ett ständigt orosmoment för LUGI. Även målvakterna i hemmalaget, Ellen Wallander och Helen Van Beurden gjorde det bra för sitt lag.

LUGI´s och matchens bästa målskytt blev Jenny Carlson. Hela 9 strutar från Jenny, vilket visade att hon behåller sin fina målform. Även Melissa Petrén hade en lyckad afton med 6 mål. 

Bakåt höll Ida Nilsson, som vanligt, hög klass. Även försvaret gjorde ett gediget jobb, vilket antalet  baklängesmål tydligt visar. Jenny C sammanfattade det hela i intervjun med Tv4 sport:

- Vi kör på med det vi har tränat. Vi börjar komma in i våra roller och vet vad vi är bra på. 

Ny fredagsmatch väntar i nästa omgång för LUGI. Fredagen den 26/1 kommer BK Heid på besök till Arenan. Matchstart kl 19.00.

Matchfakta

Skara HF-LUGI HF 18-22 (9-10)

Målskyttar:

Skara: Elin Ottosson 6, Carolina Järlstam 3, Alexandra Roos 3, Lovisa Henriksson 2, Trine Wendel Leth 2, Caroline Friberg, Lovisa Kardell

LUGI: Jenny Carlson 9, Melissa Petrén 6, Beatrice Nilsson 2, Ebba Engdahl 2, Olivia Löfqvist 2, Elinore Johansson

Utvisningar: Skara 3x2 min LUGI 4x2 min

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer