Ny triumf för LUGI mot Sävehof

I den 12:e omgången av SHE gjorde LUGI´s damer återigen om bedriften att besegra IK Sävehof. Denna gång skrevs segersiffrorna till 27-21 efter ledning i paus med 13-9. Andra raka vinsten på en vecka mot Sävehof, alltså. Dessutom helt välförtjänt. LUGI har varit det bästa laget i båda matcherna.

1-0 och 2-1. Det var enda gångerna som hemmalaget fick vara i ledning under matchen. För likt den förra matchen för en vecka sedan, så var det LUGI som höll i taktpinnen under större delen av de 60 minuterna. Vid ställningen 5-6 kopplade de för dagen vitklädda lundensarna ett rejält grepp om matchen. Fem raka mål fram till ledning med 11-5, och vid ställningen 12-6 i LUGI-favör tog Henrik Signell sin andra timeout redan efter 22 minuter. Efter timeouten fick hemmalaget lite bättre ordning på sitt spel, men känslan var ändå att gästande LUGI var laget som bestämde på planen. Tavlan i hallen visade 9-13 i paus. LUGI stod för ett tålmodigt anfallsspel och ett stabilt försvarsspel under första halvan. 

Även i andra halvlek gick det mesta LUGI´s väg. Via 10-15, 12-18, 15-23 och till slut 21-27, visade gästerna att matchen i Lund inte var en tillfällighet. LUGI var det klart bättre laget, och trots att Sävehof fick igång Julia Eriksson och Johanna Forsberg, så hade bortalaget fler spelare som var på sitt bästa spelhumör denna afton. Segern var egentligen aldrig hotad, utan LUGI vann helt rättvist även denna fight mot ett Sävehof som är inne i en riktigt djup svacka. Sjätte raka förlusten för Partille-laget i SHE. Signell o co har definitivt en del att fundera över. Men serien har precis vänt, och det finns gott om tid att komma tillbaka för de gulsvarta.

Johanna Forsberg fick priset som Sävehofs bästa spelare. Hon gjorde en mycket fin andra halvlek, vilket även imponerade på juryn.

I LUGI gick blomsterkvasten till Hannah Flodman. Hon stod bland annat för 6 mål, och de flesta var riktiga delikatesser. Hannah´s bästa match i LUGI-tröjan hittills. Även Ida Nilsson i mål hade en lyckad dag med många fina räddningar. Men, som sagt, med ett tålmodigt anfallsspel och en mur som försvar hade hela laget en lyckad afton i Partille Arena, och två tunga poäng med bussen hem till Lund. 

Nästa match för LUGI’s del blir hemmamatchen mot Skuru. Den matchen spelas söndagen den 14/1 kl 15 i Arenan.

Matchfakta

IK Sävehof-LUGI HF 21-27 (9-13)

Målskyttar:

Sävehof: Emma Ekenman Fernis 4, Johanna Forsberg 4, Ida Odén 3, Thess Krönell 3, Julia Eriksson 3, Linnea Pettersson 2, Joanna Lindvall Haggren, Olivia Mellegård

LUGI: Hannah Flodman 6, Olivia Löfqvist 5, Jenny Carlson 5, Melissa Petrén 4, Beatrice Nilsson 3, Julia Olsson 2, Elinore Johansson, Ebba Wallenberg

Utvisningar: Sävehof 1x2 min LUGI 6x2 min

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer