LUGI vann målrik match

LUGI höll i sin fina svit, att inte förlora på hemmaplan, när man i kvällens match besegrade BK Heid från Göteborg med 30-26 i Sparbanken Skåne Arena. Därmed håller LUGI´s damlag fortsatt jämna steg med Skuru och Kristianstad om placeringarna efter ledande H65 i SHE.

Efter att BK Heid hängt med hyfsat i början av matchen, var det hemmalaget som tog kommandot. Från 4-4 via 6-4, 8-5, 10-6 och till slut 15-10 i paus visade LUGI att laget var en aning starkare än sina motståndare. Och hade det inte varit för gästernas duktiga målvakt, Josefin Wickström, så hade siffrorna varit betydligt större. Det skall dock betonas att även LUGI´s målvakt, Ida Nilsson, gjorde en strong första halvlek. Bästa målskytt under de första 30 minuterna var hemmalagets Jenny Carlson som stod för 6 mål.

Andra halvlek blev i det närmaste en transportsträcka för hemmalaget. LUGI höll för det mesta avståndet och var till och med uppe i en nio-målsledning när man hade 27-19. Visserligen hade Heid en fin period efter det när man knappade in på ledningen, men någon fara för hemmasegern var de aldrig. LUGI var det bättre laget och vann rättvist med 30-26. 

Klart godkänt att göra 30 mål framåt, trots att Heids målvakt fick priset som bortalagets bästa spelare. Att man släppte in 26 mål kan man kanske tycka är lite för mycket, men Heid´s skyttar visade att man håller ganska hög klass. Towe Andersson var, som vanligt, ett orosmoment.

I LUGI fick Jenny Carlson juryns pris. Jenny visade återigen att hon är en mycket viktig spelare. Dessutom stod hon för hela nio mål ikväll. Hon visar i match efter match att hon på allvar är tillbaka i gammal god form. Även Ida i målet, Julia olsson och Hannah Flodman får ett extra plus hos hemmalaget. 

Närmast väntar en riktig långresa för LUGI. På onsdag  den 31/1 är det dags att ta sig an Boden på bortaplan. En liten nätt resa på ca 150 mil enkel väg väntar de vinröda damerna. 

Matchfakta

LUGI HF-BK Heid 30-26 (15-10)

Målskyttar:

LUGI: Jenny Carlson 9, Julia Olsson 5, Hannah Flodman 5, Beatrice Nilsson 4, Melissa Petrén 3, Ebba Engdahl 2, Elinore Johansson 2

Heid: Towe Andersson 7, Ronja Westerlund 4, Janita Svenheden 4, Kristina Zubonja 3, Wictoria Gustafsson 3, Kristina Bundsen 2, Linnea Lindfeldt 2, Annica Smidje

Utvisningar: LUGI 5x2 min Heid  4x2 min

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér

Publik: 218

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer