LUGI fick revansch på Eslöv

LUGI´s damer fick sin revansch på grannarna från Eslöv. Segern ikväll skrevs till 27-25, och två nya poäng bärgades i kampen om de åtråvärda topplaceringarna i SHE. I och med vinsten så gick LUGI upp på samma poäng som tabelltrean Kristianstad, som dock har en match mindre spelad. 

Att det skulle bli jämnt kunde vi väl nästan ana redan innan matchen startat. Två lag som känner varandra väl , och där tabellplacering kanske inte spelar så stor roll. Och visst blev det en jämn match. Det ska nog erkännas att hemmalaget inledde bäst, och kanske såg ut att ha den största motivationen denna afton. I alla fall till en början.

13-13 i paus vittnar kanske om att det fanns mer att önska försvarsmässigt från båda lagen. Inledningsvis hade även de båda målvakterna, Ida Nilsson och Moa Sandell, en del problem att få tag i bollarna. Det blev dock bättre under sista tredjedelen av halvleken. Sandell började få tag på en del skott, och i LUGI gjorde Clara Westholm ett lyckat inhopp. Många fina räddningar på frilägen, som Eslöv spelade sig fram till. Med lite flyt hade hemmalaget nog haft ledningen i paus mot gästerna från Lund.

Inledningen av andra halvlek blev snarlik starten av första halvan av matchen. Eslöv tog ett litet kommando, och LUGI´s anfallsspel ville sig inte riktigt. Men från underläge 13-15 tog sig gästerna förbi och upp i ledning via tre raka mål. Och vid bortaledning med 18-16 tog Eslövs coach, Tomas Westerlund, timeout. En timeout som LUGI hade mest nytta av, när man gick upp i en fyramåls-ledning med 20-16. Men ett krigande Eslöv gav sig inte, utan kom sakta, men säkert, ikapp LUGI. Med fem minuter kvar av matchen var ställningen 24-24, och matchen stod verkligen och vägde. Men två raka mål av bortalaget blev för tufft för Eslöv att hämta in, så nära slutet. Slutresultatet, 25-27, fastställde Jenny Carlson på straff, med endast ett fåtal sekunder kvar.

I LUGI var 6-målsskyttarna Melissa Petrén och Jenny Carlson de mest framträdande ute på plan. Ett stort plus även till Clara Westholm, för hennes lyckade inhopp mellan stolparna.

Förlusten för Eslöv innebär att man inte ens teoretiskt har chans att klara sig kvar i högsta serien. Klubben med två SM-tecken på 2000-talet får därmed rikta in sig på spel i en lägre serie nästa säsong. Men med spelet som man stundtals visade upp idag, så finns förhoppningar om ett snabbt återtåg till SHE. Får man bara behålla sina tongivande spelare, som t ex Julia Bardis (8 mål i matchen), så finns absolut chansen. Bardis, tillsammans med Filippa Sarenbrandt var mest framträdande hos hemmalaget i kvällens match.

Närmast väntar ytterligare en bortamatch för LUGI. På lördag åker laget till Västerås för att möta VästeråsIrsta HF. 

Matchfakta

Team Eslövs IK-LUGI HF 25-27 (13-13)

Målskyttar:

Eslöv: Julia Bardis 8, Filippa Sarenbrandt 5, Andrea Johansson 4, Emma Olsson 3, Lina Wessberg 2, Emelie Lindvall, Julia Sandell, Caroline Berntsson

LUGI: Melissa Petrén 6, Jenny Carlson 6, Ebba Engdahl 4, Olivia Löfqvist 2, Sara Olofsson 2, Elinore Johansson 2, Julia Olsson 2, Hannah Flodman 2, Beatrice Nilsson

Utvisningar: Eslöv 3x2 min LUGI 4x2 min

Domare: Fredrik Johansson och Simon Johnsson

Publik: 430

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer