Inför toppmötet i SHE mellan LUGI och Skuru

 

Ebba mot Skuru 

Skuru har figurerat i toppen i damernas högsta serie i många år och det har varit många täta matcher mellan dagens lag. Vem minns inte semifinalserien 2014 där Skuru blev det segrande laget i femte semifinalmatchen.

 

Lagen möttes innan jul där Skuru gav LUGI en lektion efter VM-speluppehållet. Efter det har LUGI spelat två riktigt bra matcher med segrar över Sävehof både på hemma- och bortaplan. Så nu verkar LUGI på G.

Jenny Carlson har fått fart på sitt skytte och har gjort 22 mål på de tre senaste matcherna. Melissa Petrén producerar också som vanligt. Det glädjande är att målskyttet spritt sig på fler spelare där t ex Hannah Flodman hade laddat sin bössa i senaste matchen. Skoj att se! Och att ett bra niometersskytte ger mer utrymme för linjespelaren visas även i Olivia Löfqvists målproduktion. 9 mål i matcherna mot Sävehof av Olivia är väldigt positivt. När försvaret i LUGI fungerar vet vi sedan tidigare att det är bland de bästa i SHE.

Skuru ligger för närvarande på en delad andraplats i tabellen. Efter LUGI-matchen så skulle det vara dubbelmöte mot Eslöv. Det blev vinst i första bortamötet medan hemmamatchen mot Eslöv blev inställd på grund av tågproblem. Att Skuru ligger så högt i tabellen förvånar inte då man bl a har den spelare som leder MEP-ligan i SHE, Ulrika Olsson. Ulrika leder assistligan samt ligger på en andraplats i skytteligan. Och sedan finns även en viss Jennie Linell med i laget samt Alexandra Bjärrenholt, Hanna Åhlén och Elin Hansson för att nämna några tongivande spelare. Och sist men inte minst Rebecca Nilsson i målet. Där finns något att bita i för LUGI-spelarna.

Vi ser fram emot en härlig och ärlig fight mellan LUGI och Skuru på söndagen.

Vi ses i Arenan kl 15:00.

 

 

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

 

Fler nyheter från Damer