Inför kvällens möte i SHE mot BK Heid med Jenny Carlsson

 Det blev två poäng uppe i Skara senast, nu vill de vinröda tjejerna bygga vidare på den prestationen och bärga två nya poäng hemma i ”borgen” - Sparbanken Skåne Arena.

 

Jenny Carlsson

 

Det var en bra laginsats uppe i Skara som låg bakom och bärgade de två poängen. Laget visade på en god moral, någonting som de kommer bära med sig och bli ännu starkare av.

 

- Just moralen vi hade är väl nog det som vi tagit med oss mest av från matchen, det var väl ingen skönhandboll hela vägen men vi vann en måstematch och det är vad vi måste göra nu. De kom ju ikapp oss men lyckades dra ifrån dem en gång till i slutet, berättar Jenny Carlson.

Jenny Carlson hade onekligen en bra dag på jobbet och bidrog stort till vinsten med sina nio mål, hon lovordades också för den insatsen i Skånska Dagbladet av tränaren Dragan Brljevic.

- Det känns som att det har lossnat nu, jag känner mig mer trygg och vågar väl mer nu än jag gjort tidigare under säsongen och förra säsongen, ja det känns verkligen som det har lossnat!

Nu är det BK Heid som står för motståndet och det är ett lag som tjejerna känner väl till.

- Det är ett lag som alltid krigar på, det har dem alltid gjort. Tove Andersson står för mycket hos dem. Vi vann bara med en boll senast och det bevisar ju en del. Det är en måstematch även den här omgången och det lär bli en tuff match, berättar Jenny Carlson och fortsätter.

- Vi behöver ta med oss vårt försvarsspel, Ebba Engdahl har gjort det riktigt bra bakåt och styr försvaret väldigt bra. Och framåt när vi går för mål så ser man en tydlig skillnad nu, vi
får köra på med den moralen vi har så skall vi försöka vinna den här matchen mot Heid nu.

Avslutningsvis kommer det som alltid en passning till alla vinröda fans inför matchen.

- Jag tycker vi bevisat i de senaste matcherna att vi är värda mer publik. Vi behöver klättra uppåt och behöver alla poäng vi kan få, det blir en riktig krigarmatch, avslutar Jenny Carlson.

 

Fler nyheter från Damer