Inför kvällens match i SHE mot Önnered.

 Melissa Petrén

 

Det är ett synnerligen formstarkt Önnered HK som gör entré i Arenan. Förra helgen vann laget mot Skövde och har därmed hela nio matcher bakom sig, i rad, utan förlust.

 

Doften av slutspel har spridit sig över ÖHK. Tar gästerna fyra poäng till på de sex avslutande omgångarna bör det räcka.

LUGI i sin tur är i praktiken slutspelsklart. Trots förlusten senast uppe i Boden (23-25). I den matchen fick dessutom Melissa Petrén se domarens röda kort i den första halvleken och fick se resten av matchen från läktaren.

Så räkna med en spelsugen Melissa. Både hon och hela det vinröda laget är säkert ute efter revansch efter Boden besöket.

- Den matchen har vi gått igenom och sorterat bort. Nu är allt fokus inriktat på Önnered, säger Melissa.

Mötet med ÖHK är en match av klar fyrapoängs karaktär. Före avkast är LUGI, som ligger på den viktiga fjärdeplatsen, tre poäng före ÖHK. Mellan dem ligger ett pånyttfött Sävehof. Så kampen om fjärdeplatsen lär bli en hård strid där numera även Kristianstad är inblandat.

- Vi tänker inte så mycket på placeringen trots allt. Vi vill vinna alla matcher, Sedan får vi se hur långt det räcker, fortsätter Melissa.

Som den här säsongen har fått ett utökat ansvar på nio meter sedan Hanna Blomstrand begav sig till Köpenhamn.

Något du har känt av?

- Visst ett större ansvar har det allt blivit. Men det är en roll jag trivs med. Tycker jag utvecklat mitt spel den här säsongen, både fram och bakåt.

Om man bortser från förlusten mot Boden är LUGI också inne i en positiv trend. Innan Norrlands resan hade LUGI fem raka segrar att luta sig emot.

Så publiken kan se framemot en match mellan två formstarka lag. I Önnered finns där en hel del spelare att se upp med, inte minst målvakten Miranda Rasser som var starkt bidragande orsak till de två poängen mot Skövde. I likhet med hela försvarsarbetet.

När lagen senast möttes i Önnered vann Dragan Brlejevics tjejer med fem bollar. Säkert hoppas de flesta på läktaren på en repris.

Men det kommer med stor sannolikhet bli tufft, mycket tufft.

 

Skribent: Stefan Hegenius 

Fler nyheter från Damer