Förlust för LUGI mot Boden

LUGI´s damlag fick sin fina svit bruten, när man på onsdagskvällen föll på bortaplan mot Boden Handboll. Efter en jämn och spännande match stod hemmalaget till slut som segrare med siffrorna 25-23 efter ledning även i paus, 13-12. LUGI ligger fortsatt kvar på fjärde plats i tabellen med 20 inspelade poäng. 

Efter en målsnål matchinledning, med endast 6 gjorda mål efter 11 min, blev det bättre fart på målfabrikationen i Boden Arena. Och för det mesta var det hemmalaget som nätade. LUGI hade märkbart svårt att forcera Bodens försvar och duktiga målvakt, den från Sävehof inlånade Christina Elm. Långa anfall, där det till slut blev skott lite för långt utifrån från LUGI´s skyttar. Men Jenny Carlson var på fortsatt målhumör, och såg till att det ändå var jämnt i paus. Med 6 mål i första halvlek var hon matchens bästa målskytt så långt. Plus i första halvlek får också inhoppande målvakten Clara Westholm, som ersatte Ida Nilsson i målet. Hemmalaget ledde med 13-12 efter de fösta 30 minuterna. Vi fick också se ett rött kort delas ut. Melissa Petrén fick syna det röda i slutet av första halvlek, när hon kom lite sent in en situation, och fick alltså beskåda resten av matchen från läktarplats. 

Andra halvlek var ganska snarlik den första. Hemmalaget var i förarsätet för det mesta, men LUGI hängde med i målprotokollet, ett eller ett par mål bakom. Man var även ifatt vid vid ett par tillfällen, men fick inte riktigt till den sista detaljen för att kunna gå förbi ett taggat och inspirerat hemmalag. Boden var lite kyligare i både anfall och avslut än gästerna från Lund, och det ska nog erkännas att segern var rättvis. Boden, med tränaren Per Johansson, verkar ha fått upp ångan i SHE, och kan bli farliga för alla lag som besöker deras hemmaarena. 

LUGI var nära att knipa den ena poängen, men saknade den lilla extra turen idag, för att lyckas. Laget tappade också styrka och skytte framåt i och med Petréns röda kort. 

En som inte tappat i målskyttet är Jenny Carlson. För tredje matchen i rad stod hon för hela 9 mål för Vinrött. Även Julia Olsson får ett extra plus idag, samt Clara Westholm för sitt lyckade inhopp i målet. 

9 mål gjorde också Bodens Emmy Nordmark. Det var främst hon och nämnda målvakten Christina Elm som såg till att LUGI får en något tyngre hemresa ner till Lund. 

Nästa match för LUGI i SHE spelas den 11/2. Då kommer Önnered på besök till Arenan.

Matchfakta

Boden Handboll IF-LUGI HF 25-23 (13-12)

Målskyttar: LUGI: Jenny Carlson 9, Julia Olsson 4, Hannah Flodman 3, Beatrice Nilsson 2, Ebba Engdahl 2, Elinore Johansson 2, Sara Olofsson

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer