Delad pott mellan LUGI och Skuru

Toppmatcherna duggar tätt i SHE just nu. Idag var det LUGI´s tur att stå på handbollsscenen igen. På andra planhalvan stod starka IK Skuru från Nacka. Senaste mötet i Nacka slutade, som bekant, med klar hemmaseger. Idag blev det, med LUGI-ögon sett, ett mycket bättre resultat. Matchen slutade 21-21 efter LUGI-ledning i paus med 12-11. Resultatet innebär att LUGI ligger kvar på fjärde plats i tabellen.

Vi fick se en match med många olika ansikten. En bra LUGI-period avlöstes av en strong Skuru- period, för att i nästa stund åter vända. Så såg det ut genom hela matchen, så sett till hur matchen gestaltade sig, kan nog ett oavgjort resultat ses som tämligen rättvist.

Ett tidigt ryck av hemmalaget fram till 7-4 efter halva första halvlek, följdes av en period som gästande Skuru vann med 5-0. Sekvensen efter gav 4-0 till LUGI fram till ny ledning, nu med 11-9. Som sagt, svängigt värre i Sparbanken Skåne Arena denna eftermiddag. Hemmalaget hade ett ypperligt läge att gå till halvtidsledning med 13-10, men ett missat friläge gav istället ett nytt streck i målprotokollet för Skuru fram till pausställningen 12-11.

Andra halvlek inleddes med en 9 minuters-period utan ett enda LUGI-mål. Inte heller Skuru hade ställt in målsiktet ordentligt i paus. Efter 11 minuter hade lagen endast lyckats göra vars ett mål. Lite bättre skulle det dock bli. Efter en jämn period i mitten av halvleken, såg det ut som om bortalaget hade kopplat seger-greppet när man gick fram till en ledning med fyra mål. När tavlan visade 16-20 var det nog många av de 415 åskådarna som hade gett upp hoppet om någon LUGI-poäng. Men de vinröda kämparna ville annat. Visserligen hade Skuru även ledning med 21-18, men tre raka mål från hemmalaget gav till slut resultatet 21-21. Vilket nog, med tanke på hur matchen gestaltade sig, får anses som rättvist.

Det var kanske inte säsongens bästa match från något av lagen, och underhållningsvärdet kunde möjligtvis varit något bättre, men med tanke på spänningen i slutet av matchen och att det till slut gav en pinne till LUGI, gör ändå att matchen får ett godkänt betyg. 

De bägge målvakterna i lagen fick välförtjänt juryns pris som respektive lags bästa spelare. Ida Nilsson i LUGI och Rebecca Nilsson i Skuru såg båda till så att det blev en relativt målfattig toppmatch. Plus i Skuru också till målsprutan Ulrika Olsson, som också blev matchens bästa målskytt med sina 8 mål. Bästa målskyttar i LUGI blev Melissa Petrén och Jenny Carlson med 5 mål vardera.

Redan på fredag är det dags för LUGI´s nästa match. Då går färden till Skara Idrottshall för möte med Skara HF. Matchstart kl 19.00.

Matchfakta

LUGI HF-IK Skuru 21-21 (12-11)

Målskyttar:

LUGI: Melissa Petrén 5, Jenny Carlson 5, Ebba Engdahl 4, Elinore Johansson 3, Julia Olsson 2, Beatrice Nilsson, Olivia Löfqvist

Skuru: Ulrika Olsson 8, Mathilda Lundström 3, Hannah Scheuer Larsson 3, Elin Hansson 2, Jennie Linell 2, Jenny Södrén, Hanna Åhlén, Carolina Ingesson

Utvisningar: LUGI 1x2 min Skuru 1x2 min

Domare: Jacob Jäger Pagh och Kalle Thygesen

Publik: 415

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer