Dags att ta sig an Sävehof igen

När vi nu vänder blad och skriver 2018, så vänder också SHE sitt spelschema. Det innebär för LUGI´s damer att ett nytt möte med mesta mästarna står för dörren. Denna gång är det gulsvarta Sävehof´s tur att stå för värdskapet när lagen möts i Partille Arena imorgon kväll kl 19.00.

Vinröda fans, med senaste matchen i färskt minne, ser säkert gärna en repris av kvällsmatchen förra veckan inför fullsatta läktare då LUGI vann tämligen övertygande med 27-22. En match där LUGI, enligt lagets H9/H6 Elinore Johansson, gjorde sin bästa match för säsongen.

- Ja, tillsammans med seriepremiären mot H65 var det nog den bästa matchen. 

Vad tar ni då med er från förra matchen?

- Vi tar med oss glädjen. Så roligt vi hade tillsammans och så roligt det var att spela. Matchen   under lundaspelen medför alltid lite extra adrenalin. Vi tar även med oss disciplinen och det faktum att alla tog ansvar. Allas blickar var riktade mot mål, fortsätter Elinore.

Matchen senast var ett stort steg framåt om man jämför med föregående match, då Skuru inte gav LUGI nån chans att få igång sitt spel. Skuru vann då övertygande med 27-21.

Jag tycker att det helt och hållet berodde på vår egen prestation. Vi kom inte upp i den nivån som vi kan i matchen mot Skuru. Vi var som ett helt annat lag mot Sävehof, väldigt revanschsugna, enligt LUGI´s nr 18.

Vinrött ligger på fjärde plats i serien just nu. Och just en topp-4 placering är fortsatt målsättningen, påpekar Elinore.

- Ja, vi håller fast vid vår målsättning, och har inte formulerat någon ny. Vi tror på oss själva.

IK Sävehof´s säsong har inte varit vad laget är vana vid de senaste åren. Just nu parkerar man på en sjätteplats i tabellen, 3 poäng efter LUGI. Efter 11 matcher har det blivit 5 vinster och hela 6 förluster för Partille-laget. Anmärkningsvärt är att man just nu har 5 raka förluster. Senaste vinsten kom den 25/10 (inkluderat ett VM-uppehåll under ca 1 månad).

- De har liksom oss tappat tongivande spelare och det krävs tid för alla spelare att hitta sina nya roller i laget, säger Elinore Johansson. 

Elinore JohanssonElinore avslutar med att hälsa att alla spelare i laget är friska, krya och redo för match!

Det är säkert ett revanschsuget Sävehof som tar emot LUGI i årets första match. Med namnkunniga spelare som Ida Odén, Emma Ekenman Fernis, Oliva Mellegård och comebackande Johanna Ahlm, har man definitivt ett lag som i slutändan ändå kommer att vara med att tampas om en finalplats fram emot våren. 

Som vanligt går det att se matchen mellan Sävehof och LUGI via sheplay.se till en kostnad av 89 kr. Matchstart imorgon den 3/1 kl 19.00.

Skribent Roger Kristiansson

 

Fler nyheter från Damer